Στα δικαστήρια για την «χακί» πίτα;

Σε θέση μάχης βρίσκεται η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (ΕΣΠΕΗΠ) αφού όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι της δεν παραχωρήθηκε στην Ένωση η Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ιωαννίνων για να κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

Η ΕΣΠΕΗΠ σημειώνει μάλιστα σε δημόσια ενημέρωση που έκανε στα μέλη της και ανήρτησε στο ίντερνετ πως το Δ.Σ της Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ, «ως μοναδικό νόμιμο σωματείο Στρατιωτικών της Ηπείρου το οποίο απαριθμεί εκατοντάδες μέλη» αποφάσισε να θέσει το θέμα στην Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης στις 9 Μαρτίου και σε συνεργασία με τον νομικό της σύμβουλο να αποφασίσουν για τις περαιτέρω

ενέργειες,(αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθεί και νομικά), ώστε, όπως λένε οι εκπρόσωποι της «να προστατευτεί η Ένωσή μας», ενώ αποφασίστηκε ακόμα να μην προβεί στην εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας «γιατί τα Στρατιωτικά Καταστήματα (Στρατιωτικά Πρατήρια και Στρατιωτικές Λέσχες) παρέχουν υπηρεσίες σε στρατιωτικούς και όχι μόνο και διότι η τυχόν πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης σε άλλο δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο θα δημιουργούσε αρνητική διάθεση στα μέλη μας απʼ την στιγμή που στην Φρουρά υπάρχει η Λ.Α.Φ.Ι. η οποία έχει ήδη διατεθεί σε ενώσεις και συλλόγους της πόλης, που πέραν τέτοιων εκδηλώσεων, δεν την χρησιμοποιούν και δεν την ενισχύουν όπως οι στρατιωτικοί».

Μάλιστα η ΕΣΠΕΗΠ καταγγέλλει πως η αίθουσα της ΛΑΦ Ιωαννίνων δεν τους παραχωρήθηκε με το αιτιολογικό ότι το αίτημα τους δεν εμπίπτει στους περιγραφόμενους σκοπούς της ΛΑΦΙ όπως αναφέρονται στην ΠαΔ 4-21/1992/ΓΕΕΘΑ αν και η ίδια αίθουσα παραχωρήθηκε στους: (1) Ερυθρό Σταυρό. (2) Σύλλογος Πολιτικών Υπαλλήλων ΥΕΘΑ ΠΕ Ηπείρου και Ιονίων Νήσων. (3) Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών. (4) Ένωση Αποστράτων Στρατιωτικών (5) Σύλλογο Αερομοντελιστών Ιωαννίνων, ο οποίος, όπως λέει η ΕΣΠΕΗΠ, «πραγματοποίησε την κοπή της πίτας του την 08 Φεβ 14 και σε ώρα διαφορετική απʼ αυτή που αιτήθηκε η Ένωσή μας».
Όπως σημειώνει μάλιστα στην ανακοίνωση της η Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ, θέλοντας να δείξει πως και η ΛΑΦΙ έχασε από την μη πραγματοποίηση της εκδήλωσης, τα μέλη της είναι στρατιωτικοί οι οποίοι, όπως και όλοι οι στρατιωτικοί, «με κρατήσεις στους μισθούς τους συντηρούν τις Λ.Α.Φ. και με την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης στην Λ.Α.Φ.Ι. θα υπήρχε και επιπλέον οικονομικό όφελος (στη Λ.Α.Φ.Ι.) λόγω κατανάλωσης ειδών τα οποία αυτή παρέχει».

Κώστας Αττίας

The post Στα δικαστήρια για την «χακί» πίτα; appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα