Σούλτς: Θέλω να γίνω πρόεδρος της Κομισιόν, όχι ως Γερμανός αλλά ως Ευρωπαίος σοσιαλιστής

Με την ομιλία του Μάρτιν Σουλτς έκλεισαν οι διήμερες εργασίες της Συνδιάσκεψης της Ελιάς στο ΣΕΦ, με τον ίδιο να μιλά για την υποψηφιότητά του ως Ευρωπαίος πολίτης και όχι ως Γερμανός, απαντώντας έτσι και σε όσα είχε πει προλογίζοντάς τον νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Με σύνθημά του το ότι θέλει να αλλάξει την Ευρώπη, αναρωτήθηκε αν είμαστε ακόμα ικανοί να νιώσουμε τον πόνο των λαών, της άνεργης γυναίκας που έστειλε

300 βιογραφικά και έλαβε 300 αρνητικές απαντήσεις, του άνεργου 50άρη που δεν ξέρει πώς να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, του ανθρώπου που ξυπνά τη νύχτα και δεν ξέρει τι θα του φέρει το πρωί. «Μόνο αν νιώσουμε τον πόνο, θα μπορέσουμε να δείξουμε αλληλεγγύη», είπε.

«Δεν περιμένω από τους κερδοσκόπους των χρηματαγορών να νιώσουν αυτή την οδύνη. Δεν περιμένω να τη νιώσουν όσοι προπαγανδίζουν υπέρ της νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Αλλά από εμάς στην Αριστερά το περιμένω», είπε, μιλώντας για μία Ευρώπη, όπου το θέμα είναι να υπάρχουν θέσεις εργασίας, με αξιοπρεπείς αμοιβές και έμφαση στη ζωή των νέων ανθρώπων.

«Θέλω να γίνω πρόεδρος της Κομισιόν όχι ως Γερμανός, αλλά ως σοσιαλιστής, ως Ευρωπαίος σοσιαλιστής», είπε, κλείνοντας την ομιλία του , με την οποία ζήτησε την στήριξη των πολιτών, αφού ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα εκλεγεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και άρα χρειάζεται την πλειοψηφία σε αυτό.

The post Σούλτς: Θέλω να γίνω πρόεδρος της Κομισιόν, όχι ως Γερμανός αλλά ως Ευρωπαίος σοσιαλιστής appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα