Σουδάν: Επτά νεκροί σε διαδηλώσεις

Επτά Σουδανοί διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας κατά τις διαδηλώσεις που γίνονται στην πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ, σε διαμαρτυρία για την περικοπή των επιδοτήσεων στα καύσιμα, σύμφωνα με σωστικά συνεργεία και συγγενείς των θυμάτων.

Οι διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα και γύρω

από αυτήν συνεχίζονταν καθώς βράδιαζε, ενώ την ίδια ώρα στήλες μαύρου καπνού υψώνονταν στον ουρανό σε διάφορα μέρη του Χαρτούμ.

Οι επτά διαδηλωτές έχασαν την ζωή τους σε διαφορετικά μέρη της πρωτεύουσας, σύμφωνα με πηγές των σωστικών συνεργείων και τους συγγενείς των θυμάτων.

Στην τρίτη ημέρα σήμερα των διαμαρτυριών κατά της αύξησης της τιμής των καυσίμων, οι διαδηλωτές πυρπολούσαν αυτοκίνητα και πρατήρια καυσίμων και πετούσαν πέτρες στην αστυνομία, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων στην προσπάθειά της να διαλύσει τις κινητοποιήσεις αυτές.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η πρόσβαση στο Ίντερνετ διεκόπη σε όλο το Σουδάν αφού οι ακτιβιστές άρχισαν να ανταλλάσσουν φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Σουδανός πρόεδρος Όμαρ Χάσαν αλ Μπασίρ έχει αποφύγει μέχρι στιγμής τις μαζικές διαδηλώσεις που εκδίωξαν από την εξουσία τους ηγέτες της Τυνησίας, της Αιγύπτου και της Υεμένης και οδήγησαν σε εμφυλίους πολέμους στην Λιβύη, όπου εκδιώχθηκε από την εξουσία ο Μουάμαρ Καντάφι, και την Συρία, αλλά η δυσαρέσκεια για την διαφθορά και τον πληθωρισμό στην χώρα φαίνεται ότι ξεχείλισε όταν οι τιμές της βενζίνης και του φυσικού αερίου για οικιακή χρήση σχεδόν διπλασιάστηκαν το πρωί της Δευτέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα