Ένοχος ο Παπαγεωργόπουλος – Αγωνία για την ποινή

Ένοχος για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος κρίνεται από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, για το σκάνδαλο υπεξαίρεση των ταμείων του Δήμου της συμπρωτεύουσας. Η ποινή του αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Μάλιστα το δικαστήριο φέρεται να χαρακτήρισε την διοίκηση του πρώην δημάρχου ως «Μηχανή υπεξαιρέσεων», προτείνοντας

την ενοχή του κ. Παπαγεωργόπουλου, υποστηρίζοντας ότι «Γνώριζε και ενέκρινε τα πάντα, αλλά άφηνε τον χειρισμό στον Μιχάλη Λεμούσια».

Ταυτόχρονα το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή του κατηγορούμενου Παναγιώτη Σαξώνη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης ύψους 17,9 εκατ. ευρώ . Ο Π. Σαξώνης κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση, απλή πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Επίσης, ένοχοι κρίθηκαν και οι δυο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας Θωμάς Γκόλας και Γεώργιος Γκαϊτατζήγιας για άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση.

Ο πρόεδρος της έδρας Γιώργος Αποστολάκης ανακοίνωσε την αθώωση των τριών πρώην αντιδημάρχων Οικονομικών Μιχάλη Ζορπίδη, Θ. Αθανάσαρο και Αν. Γερογιάννη.

Αθώοι κρίθηκαν και όλοι οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών, πλην των δυο πρώην διευθυντών της ταμειακής υπηρεσίας.

Ο Πρόεδρος του δικαστηρίου είπε μέσα στην αίθουσα ότι «ο Παπαγεωργόπουλος γνώριζε τα πάντα για την υπεξαίρεση. Όλα δείχνουν ότι η κομπίνα στήθηκε από τον πρώην δήμαρχο, τον Μ.Λεμούσια και του Π.Σαξώνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα