Σοκ! Δήμαρχοι, νομάρχες στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

Τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα «πόθεν έσχες» 134 Νομαρχών, Δημάρχων και αντίστοιχα Νομαρχιακών και Δημοτικών Συμβούλων βάζει στο στόχαστρό του το ΣΔΟΕ, με τα ευρήματα ως τώρα για τα περιουσιακά στοιχεία όσων έχουν ελεγχθεί, να είναι άκρως προκλητικά.

Δήμαρχος σε περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας βρέθηκε με 3 εκ. ευρώ στις καταθέσεις του, χρήματα τα οποία ούτε έχουν φορολογηθεί ούτε δικαιολογούνται από μισθό του, που αντιστοιχεί σε 3.600

ευρώ. Ο εν λόγω δήμαρχος μάλιστα, πουλούσε μέσω συγγενικού του προσώπου στο δήμο, ηλεκτρικά είδη με υπερκοστολογημένα τιμολόγια.

Αίσθηση προκαλεί κι η περίπτωση ενός πρώην δημάρχου πόλης της Πελοποννήσου ο οποίος βρέθηκε με 2,8 εκ. ευρώ καταθέσεις, που δικαιολογούνται με 4.000 ευρώ μισθό που λάμβανε.

Από τις πιο ακραίες όμως είναι η περίπτωση ενός νομαρχιακού συμβούλου στην Βορεία Ελλάδα, με 1,9 εκ. ευρώ στην κατοχή του, τα οποία δεν δικαιολογούνται ούτε από τα 850 ευρώ που έπαιρνε ως αποζημίωση ούτε από το εισόδημά του ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ πάντως βρίσκονται και βουλευτές, ωστόσο, όπως δηλώνουν οι άντρες της δίωξης, παρά τις καταγγελίες που υπάρχουν για συγκεκριμένα πρόσωπα, η βουλευτική ασυλία βάζει εμπόδια στις περαιτέρω έρευνες.
Το ΣΔΟΕ πάντως δηλώνει έτοιμο να φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλo.

Keywords
Τυχαία Θέματα