Απαντηση της ερτ στο fimotro!

19:35 14/9/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Insider Καταγράφουμε την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΡΤ (ακολουθεί στο τέλος του κειμένου) ως απάντηση στα ερωτήματα που έθεσε το Fimotro νωρίτερα σήμερα (εδώ)
και χθές (εδώ). Τι μας λέει εν... ολίγοις;

1. Οτι όλα είναι καλά και σωστά και νόμιμα με την αναμετάδοση του Euronews από επίγεια ψηφιακή συχνότητα και ότι καλώς θα μεταδίδεται το Euronews στην Ελληνική γλώσσα από επίγεια ψηφιακή
συχνότητα.
2. Οτι όλα είναι καλά και σωστά και νόμιμα με την αναμετάδοση του καναλιου υψηλής ευκρίνειας ΕΡΤ HD από την πλατφόρμα της NOVA
3. Oτι όντως υπάρχει οφειλή ΕΞΙ εκατομμυρίων Ευρώ της NOVA προς την ΕΡΤ, ότι "θα" καταπέσουν υπέρ της ΕΡΤ οι εγγυητικές επιστολές της NOVA και ότι "θα" προχωρήσει σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια απαιτείται για την διασφάλιση των συμφερόντων της.
Αυτά που δεν λέει είναι από πότε εκκρεμεί αυτή η οφειλή της NOVA και τι ενέργειες έχουν γίνει ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, και πως είναι δυνατόν να εγκρίνει την καταβολή ποσού περίπου ΕΝΑΜΙΣΥ εκατομμυρίου Ευρώ προς την NOVA για αγορά αθλητικών στιγμιοτύπων, οταν εκκρεμεί τετραπλάσια οφειλή της NOVA προς την ΕΡΤ.

Αυτό είναι η επιμελής διαχείριση των χρημάτων του Ελληνικού Λαού την οποία περιμένουν όλοι από την νέα διοίκηση της ΕΡΤ;

Αυτά που επίσης δεν λέει είναι για το τέταρτο ερώτημα που θέσαμε, το οποίο επαναλαμβάνουμε εδώ για να μην ξεχνιόμαστε:

"4. Γνωρίζει αν υπάρχει επιστολή της ΕΡΤ πρός ξένο οίκο με ημερομηνία 16.02.2012 με την οποία παρέχονται εγγυήσεις υπέρ Ελληνικής εταιρείας η οποία δεν είναι κάν αντισυμβαλλόμενος της ΕΡΤ ενώ ανήκει σε ανταγωνιστή της ΕΡΤ; Γνωρίζει ότι αυτές οι εγγυήσεις αποτιμώνται σε περισσότερα απο ΔΥΟ εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ, τα οποία θα κληθεί σύντομα η ΕΡΤ να καταβάλλει; Πιστεύει ότι ειναι σύννομη η παροχή εγγυήσεων τέτοιου είδους και ειδικά τέτοιου ύψους χωρίς απόλυτα αιτιολογημένη έκθεση/εισήγηση από όλα τα αρμόδια όργανα προς το Διοικητικό Συμβούλιο και χωρίς απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου; Εάν πιστεύει ότι η παροχή τέτοιων εγγυήσεων δεν είναι σύννομη, σκοπεύει ή όχι να στείλει την υπόθεση και όλα τα στοιχεία στον Εισαγγελέα;"

Αυτά προς το παρόν και θα επανέλθουμε, γιατί όπως καταλαβαίνουν οι πάντα καλά ενημερωμένοι αναγνώστες του fimotro, το θέμα έχει και πολύ ...ψωμί και πολύ... πεπόνη.

--------------------------------------
Ανακοίνωση ΕΡΤ
Mε αφορμή σχόλια και αναρτήσεις στο διαδίκτυο σχετικά με τη σχεδιαζόμενη τηλεοπτική μετάδοση ελληνόφωνου προγράμματος του Euronews από μπουκέτο της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης της ΕΡΤ και την επιχειρηματική συνεργασία της ΕΡΤ με την εταιρεία FORTHNET-NOVA η διοίκηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης επισημαίνει τα ακόλουθα:
H EΡΤ ΑΕ είναι ιδρυτικό μέλος του Πανευρωπαϊκού Ειδησεογραφικού τηλεοπτικού οργανισμού Euronews, ο οποίος ιδρύθηκε το 1992 από 10 δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς, μεταξύ αυτών και η ελληνική δημόσια τηλεόραση. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα του Euronews μεταδίδεται σε 24ωρη βάση σε 11 γλώσσες, τ
Keywords
Τυχαία Θέματα