Σοκ από τις τριτοκοσμικές εικόνες σε νοσοκομείο της Ιταλίας

Σοκαριστικές είναι οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και δείχνουν τις συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργεί ένα νοσοκομείο στην Ιταλία, αφού το δάπεδο του νοσοκομείου έχει καλυφθεί από απορρίμματα, τα σκαλοπάτια έχουν γεμίσει με ανοιγμένα μπουκάλια από αναψυκτικά, αλλά και χρησιμοποιημένες πάνες πεταμένες στο πάτωμα.

Από την μια η εικόνα αυτή του χάους που επικρατεί στους χώρους του νοσοκομείου, από την άλλη δεκάδες ασθενείς περιμένουν σε φορεία, άλλοι και σε ράντσα στριμωγμένοι, ανάμεσα σε κρεβάτια και σε διαδρόμους, ενώ άλλοι προσπαθούν να αναρρώσουν ξαπλωμένοι ακόμα και

σε στρώματα που βρίσκονται στο πάτωμα.

Την τριτοκοσμική αυτή κατάσταση που βιώνουν καθημερινά τόσο οι ασθενείς όσο και το προσωπικό του νοσοκομείου αναμένεται να επιθεωρήσουν το συντομότερο ειδικοί απεσταλμένοι του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, τα μεγαλύτερα συνδικάτα υποστηρίζουν πως όλα αυτά τα σοβαρό πρόβλημα δεν οφείλονται στο ιατρικό προσωπικό, αλλά στις περικοπές που έχει κάνει η κυβέρνηση στον τομέα της υγείας.

Τις τελευταίες μέρες τα προβλήματα ολοένα και αυξάνονται με αποτέλεσμα οι συγγενείς των ασθενών να καταθέτουν ακόμα και αναφορά στο δικαστήριο προκειμένου να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

Όπως αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου, Αλντο Μορόνε, «Στις πρώτες βοήθειες εργάζεται πολύς κόσμος υπεύθυνα και με επαγγελματισμό κάνοντας άλματα, ωστόσο, το προσωπικό δεν επαρκεί».

The post Σοκ από τις τριτοκοσμικές εικόνες σε νοσοκομείο της Ιταλίας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα