Σόιμπλε: Για τον επόμενο χρόνο η συζήτηση του επόμενου πακέτου βοήθειας

Για το 2014 παραπέμπει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τη συζήτηση περί νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα.

«Δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος να αποφασίσουμε για το είδος και το εύρος ενός ενδεχόμενου νέου πακέτου βοήθειας, θα το συζητήσουμε του χρόνου», δήλωσε σε συνέντευξή του στην Westfallen Blatt.

Ο κ. Σόιμπλε διαβεβαίωσε
εκ νέου ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, σημειώνοντας ότι «το αποφάσισαν πανηγυρικά οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης».

«Θα πρέπει να σταματήσουμε να παριστάνουμε συνεχώς ότι δεν ισχύει», τόνισε και έκανε λόγο για «συκοφαντικούς ισχυρισμούς» αναφερόμενος σε δηλώσεις του πρώην καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει ένα «μεγάλο ψέμα» σε σχέση με την ευρωδιάσωση, το οποίο θα φανεί μετά τις εκλογές.

Ο γερμανός υπουργός ανέφερε ακόμη ότι «η συζήτηση για ένα νέο “κούρεμα” είναι εξαιρετικά επικίνδυνη» και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να ξαναρχίσει ο διάλογος, διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να επιστρέψει η αβεβαιότητα στις χρηματαγορές».
Keywords
Τυχαία Θέματα