Σκορδάς: Ζούμε Μικρασιατική καταστροφή αλλά θα τα καταφέρουμε!

Του Γιάννη Ντάσκα

Με λόγια του Χριστού(;) απάντησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς στις σφοδρές επικρίσεις του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ για την εργασία της Κυριακής αλλά η «είδηση» είναι στη σύγκριση του τεράστιου αριθμού των ανέργων με τον τεράστιο αριθμό των προσφύγων μετά την καταστροφή του 1922 και το 1,5 εκατομμύριο αναγκαστικούς πρόσφυγες!

Όλα αυτά στη συζήτηση του νομοσχεδίου για

το άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές.

Ο Μητροπολίτης Πειραιά επέκρινε με μακροσκελή ανακοίνωσή του ως απόλυτα αντιχριστιανικό το μέτρο γιατί καταργεί την αργία και τον εκκλησιασμό των Χριστιανών.

Ο κ. Σκορδάς απάντησε λέγοντας: οι μαθητές του Χριστού κατηγορήθηκαν ότι παραβίασαν την αργία του Σαββάτου όταν μάζεψαν ημέρα αργία καρπούς για φαγητό. Και ο Χριστός απάντησε ότι «το Σάββατο είναι για τους ανθρώπους και όχι οι άνθρωποι για το Σάββατο».

Θέλοντας να εμψυχώσει την κοινή γνώμη για τα τρομακτικά ποσοστά ανέργων κατέφυγε σε ένα επιχείρημα που αν μη τι άλλο επιβεβαιώνει το μέγεθος της σημερινής τραγωδίας.

Είπε ότι η Ελλάδα με πολύ μικρότερα μέσα κατάφερε να αποκαταστήσει 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία το 1922 και σήμερα με πολύ καλύτερα μέσα θα καταφέρει να αποκαταστήσει 1,5 εκατομμύριο ανέργους.

Σήμερα ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα γίνεται αυτή η συζήτηση και μέρα που είναι πήγαμε στη Βουλή για να δούμε από κοντά τα συμβαίνοντα εκεί.

Στην Ολομέλεια αρχικά ήταν δυο Υπουργοί(Χατζηδάκης-Σκορδάς) και… τρεις εκ των 300 βουλευτών.Σιγά-σιγά οι βουλευτές έφτασαν και τους 15 καθώς έδιναν παρουσίες. Στην αίθουσα εκθέσεων ένα σχολείο από τη… Γαλλία μάθαινε την ιστορία της Ελληνικής Βουλής.

Στα θεωρεία δεν υπήρχε ούτε ένας από τους (τάχα) πολλούς ενδιαφερόμενους για τη μη εργασία της Κυριακής…

Ο κ. Σκορδάς παρά την έλλειψη ακροατηρίου άκουσε πολλές φορές το κουδούνι γιατί υπερέβη κατά πολύ το χρόνο των 15 λεπτών που είχε στη διάθεσή του και μίλησε επί 32 λεπτά.

Ένταση δημιουργήθηκε όταν μίλησε για «θεομπαίχτες» με αφορμή άρθρο στην ΑΥΓΗ και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνης έκανε λόγο για παραλήρημα του Υφυπουργού.

Για υπαλλήλους, βουλευτές, δημοσιογράφους, επισκέπτες τίποτα απολύτως δεν έδειχνε ότι ο «Ναός της Δημοκρατίας» σήμερα έχει την «τιμητική» του.

Θυμάστε ότι σε μία επίδειξη φαρισαϊσμού η προεδρία της Δημοκρατίας κατάργησε για λόγους οικονομίας την επίσκεψη στο προεδρικό Μέγαρο. Τέτοιοι λόγοι δεν υφίστανται αφού καθένας εκ των επισκεπτών θα μπορούσε να πληρώνει εισιτήριο και έτσι να έχει και κέρδος. Ιδιαίτερα για τους πλούσιους ,τους επί χρόνια υπουργούς κλπ θα μπορούσε να καθιερωθεί ακριβό εισιτήριο ώστε να επιστρέψουν κάτι από τα τεράστια κέρδη τους από την περίοδο της Δημοκρατίας…

Keywords
Τυχαία Θέματα