«Προαπαιτούμενο για τη δόση» η ψήφιση του φορολογικού λέει η κυβέρνηση

Με το σκεπτικό ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου για τις φορολογικές διαδικασίες αποτελούν προαπαιτούμενες υποχρεώσεις για την ομαλή εκταμίεση της εκκρεμούσας δόσης, επιχείρησε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης να δικαιολογήσει την κατεπείγουσα κοινοβουλευτική διαδκασία ψήφισής του.

Το νομοσχέδιο εισήχθη την Τετάρτη προς συζήτηση στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και όπως υποστήριξε ο κ. Μαυραγάνης, ο νέος κώδικας φορολογικών διαδικασιών ολοκληρώνει την δέσμη των απαιτήσεων για την ομαλή χρηματοδότηση

της χώρας αρκεί – όπως τόνισε – να ψηφιστεί έως την 29η Ιουλίου.

Η ακολουθούμενη πρακτική εκ μέρους της κυβέρνησης και η επιλογή να φέρει ένα ακόμη νομοσχέδο προς ψήφιση με διαδικασίες εξπρές προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνης μίλησε εκ νέου για «πραξικοπηματικές διαδικασίες», «ντροπή» και «χούντα».

Από την συζήτηση στην Επιτροπή αποχώρησε η Χρυσή Αυγή, όχι όμως λόγω διαφωνίας για το νομοσχέδιο, αλλά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «αισχρή και αντιδημοκρατική», όπως την χαρακτήρισαν οι βουλευτές της, απόφαση του δήμου Αθηναίων να απαγορευτούν οι συγκεντρώσεις και να εμποδιστεί η διανομή συσσιτίου «μόνο σε Έλληνες».

Κατά την διάρκεια της συζήτησης στην επιτροπή, ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, κ. Φ. Σαχινίδης ζήτησε να υπάρξει φόρμουλα, προκειμένου να λογοδοτεί στην Βουλή και ο γ.γ. Εσόδων ο οποίος, όπως εξήγησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, «με το νομοσχέδιο αναλαμβάνει δευτερογενείς νομοθετικές πρωτοβουλίες».
Κωβαίος Αγγελος
Πηγή tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα