Σκέψεις για διευρυμένα ωράρια σε Κνωσσό και Σπιναλόγκα

Το θέμα της εκμετάλλευσης των αρχαιολογικών χώρων με στόχο την αύξηση του ποσοστού του τουρισμού επαναφέρει στο προσκήνιο το Υπουργείο Πολιτισμού. Μέχρι στιγμής έχουν επιλεγεί αρκετοί χώροι, οι οποίοι δύνανται να προσφέρουν στις σκέψεις αυτές και ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται η Κνωσσός και η Σπιναλόγκα.

Αναλυτικότερα, το Υπουργείο επιθυμεί οι αρχαιολογικοί αυτοί χώροι να λειτουργούν όλες τις ημέρες της εβδομάδας για 12 ώρες. Το σκεπτικό αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις πράξεις του παρελθόντος, καθώς χώροι σαν τους προαναφερθέντες έμεναν ανεκμετάλλευτοι λόγω σειράς λαθών.

Το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας εξετάζεται να εφαρμοστεί πριν από το Πάσχα, όμως αυτό προϋποθέτει την διόρθωση ορισμένων πρακτικών θεμάτων. Με αυτό το δεδομένο αποφασίστηκε 33 χώροι ,από τους 117 οργανωμένους που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό των επισκεπτών, αλλά και των εισπράξεων να μπορούν από την 1η Απριλίου να υποδέχονται 8 το πρωί με 8 το βράδυ το κοινό, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Η αναμενόμενη αυξημένη τουριστική κίνηση ώθησε, ώστε οι συνεννοήσεις να ξεκινήσουν νωρίτερα με τους αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται στα πλάνα των αρμοδίων να ανέρχονται σε 33. Απαραίτητη, ωστόσο, είναι η διασφάλιση πως θα υπάρχει και το απαραίτητο προσωπικό από την 1η Απριλίου έως το τέλος Οκτωβρίου.

Παρ’ όλες τις δυσκολίες σε τεχνικά θέματα τα αποτελέσματα αναμένεται να είναι ικανοποιητικά και οι επιλεγμένοι αρχαιολογικοί χώροι να προσελκύσουν αρκετά μεγάλη μερίδα των τουριστών.

The post Σκέψεις για διευρυμένα ωράρια σε Κνωσσό και Σπιναλόγκα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα