Σκανδαλίδης: Και μέσα και έξω από την κυβέρνηση

Να μη συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ σε μια κυβέρνηση που θα φέρει νέα μέτρα, αιτείται ο βουλευτής του κόμματος, Κώστας Σκανδαλίδης, προτείνοντας, ως προς τις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση, «να τη στηρίξει βάσει μιας πολιτικής και να μη συμμετέχει στην καθημερινή διαχείριση».

Ενόψει μάλιστα του συνεδρίου του Κινήματος, ο κ. Σκανδαλίδης, σε συνέντευξή του

στον Ρ/Σ ΒήμαFm, τόνισε: «Το “δεν αντέχει νέα μέτρα η χώρα”, ελπίζω να ψηφιστεί από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Και θα το ζητήσω να ψηφίσει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. Πιστεύω ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να το δεχθεί και να το εισηγηθεί κιόλας. Βλέπουμε τώρα ότι εξελίσσεται αυτή η συνταγή και βλέπουμε τις αδυναμίες της: ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει, η φτωχοποίηση συνεχίζεται και το ζητούμενο είναι πώς θα υπάρξει ανάκαμψη. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, δεν βλέπω να μπορεί να υπάρξει. Πρέπει λοιπόν να σταματήσει αυτή η φτωχοποίηση».

Παράλληλα πρότεινε νέα προγραμματική συμφωνία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει ο κ. Σαμαράς να φέρει – και το έχω εισηγηθεί από τη μέρα της ψήφισης του προϋπολογισμού και ευτυχώς το έχει υιοθετήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – μια νέα προγραμματική συμφωνία».

Για το αν πρέπει το ΠΑΣΟΚ να συμμετέχει στην κυβέρνηση, ο κ. Σκανδαλίδης είπε: «Δεν αρκεί και δεν δίνει ουσιαστική διαδικασία. Η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα, έχει μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και μια διάθεση σαν παράταξη να ξανακατακτήσει το κράτος, όπως γίνεται συνήθως τα τελευταία χρόνια. Για να έχει το ΠΑΣΟΚ τη δική του ταυτότητα και στρατηγική, πρέπει να έχει μια άλλη σχέση με την κυβέρνηση και να ασκεί κριτική. Δεν λέω να φύγει από την κυβέρνηση. Να τη στηρίξει βάσει μιας πολιτικής και να μη συμμετέχει στην καθημερινή διαχείριση».

Τέλος, για το μέλλον του κινήματος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να οριοθετήσει τις πολιτικές του. Δεν μπορεί να πείσει κανέναν όταν δεν ξεκαθαρίζει τη στρατηγική του, ότι λειτουργεί αυτόνομα και παραμένει ένα κόμμα του προοδευτικού χώρου που απέναντι στην πόλωση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που συντηρούν αυτόν τον ιδιότυπο δικομματισμό, υπάρχει μια δύναμη εθνικής ενότητας που ενώνει ξανά το λαό. Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε τη διάλυση της οργανωτικής του δομής από το 2001-2002 και μετά και φθάσαμε σε ένα κόμμα που ναι μεν ψήφιζε τον πρόεδρο από τη βάση, αλλά δεν υπήρχε τίποτα ανάμεσα στον πρόεδρο και το λαό. Μπορούσε να διαλύει τα όργανα, τα πάντα! Μια πολιτική τύπου “φύγε εσύ, έλα εσύ”».

Keywords
Τυχαία Θέματα