Σήμερα «παίζεται» το εξάμηνο χιλιάδων φοιτητών

Το μέλλον Πανεπιστημίων και φοιτητών κρίνεται σήμερα και ενώ ο κ. Πελεγρίνης είναι στο Παρίσι

Τελευταία ευκαιρία σήμερα για τους φοιτητές, για να μη χάσουν το εξάμηνο, καθώς από τις αποφάσεις που θα πάρουν σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, για το αν θα συνεχιστεί η απεργία ή όχι θα εξαρτηθεί και αν οι φοιτητές θα συνεχίσουν κανονικά τη

φοίτησή τους ή θα χάσουν το εξάμηνο.

Με το Πανεπιστήμιο Αθηνών να είναι χωρισμένο στα δύο, πολλοί είναι αυτοί που έχουν προσέλθει στις θέσεις τους ενώ άλλοι που συνεχίζουν τις απεργίες έχουν ανακοινώσει ομάδες περιφρούρησης, γεγονός που θα αναμένεται να δημιουργήσει εντάσεις.

Το υπουργείο Παιδείας από την πλευρά του κατηγορεί τους διοικητικούς υπαλλήλους που συνεχίζουν τις απεργίες για παρεμπόδιση του έργου των συναδέλφων τους και πως εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα.

Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, έχει ζητήσει από τον πρύτανη, Θεοδόση Πελεγρίνη, να ανοίξει τα Πανεπιστήμια ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε στον πρύτανη πως «πρέπει να ασκήσει τα καθήκοντά του, όπως ο νόμος ορίζει, ώστε να μην θιγούν περαιτέρω το κύρος και οι λειτουργίες του Ιδρύματος».

Σήμερα, στην κόψη του ξυραφιού, αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων όπου θα τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση Αρβανιτόπουλου για την αναδιάρθρωση του διοικητικού προσωπικού. Σύμφωνα με ανακοίνωση θα υπάρξει περιφρούρηση στην Ιατρική, την Οδοντιατρική, την Νομική Σχολή, τα ΤΕΕΦΑ, το κεντρικό κτίριο της πρυτανείας στα Προπύλαια και όλες τις εισόδους της πανεπιστημιούπολης στην περιοχή Ζωγράφου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, Στάθης Ευσταθόπουλος, έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας για συνέχιση του διαλόγου μεταξύ υπουργείου και Πανεπιστημίων.

Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν στην Ελλάδα και ενώ ο κ. Πελεγρίνης βρίσκεται στο Παρίσι για να ανεβάσει το μονόπρακτο «Ιουλιανός»... Ενώ το μέλλον χιλιάδων φοιτητών κρέμεται από την απόφαση του κ. πρύτανη ο ίδιος σαν να μη συμβαίνει τίποτα, παρουσίασε το θεατρικό χθες Κυριακή σε εκδήλωση της ελληνικής κοινότητας Παρισίων και περιχώρων τον «Ιουλιανό».

Το ακόλουθο βίντεο είναι από την ίδια παράσταση όταν ανέβηκε στο Ίδρυμα Κακογιάννης το καλοκαίρι:

The post Σήμερα «παίζεται» το εξάμηνο χιλιάδων φοιτητών appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα