Σφυρίχτρα και… εκτός η Εθνική

Η Εθνική μας ηττήθηκε στα προημιτελικά του Προολυμπιακού τουρνουά από την παθιασμένη Νιγηρία με 80-79 και δεν θα βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 2002 (Μουντομπάσκετ Ιντιανάπολις) που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν θα πάρει μέρος σε μεγάλη διοργάνωση.

Οι διεθνείς μας, πάντως έχουν λόγο να διαμαρτύρονται, καθώς στην τελευταία φάση του αγώνα θα γίνει πεντακάθαρο φάουλ στον Βασίλη Σπανούλη στο

σουτ τριών πόντων που επιχείρησε, με τους διαιτητές να μη στέλνουν τον Έλληνα γκαρντ στη γραμμή των βολών.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τους Νιγηριανούς ένα κουβάρι να πανηγυρίζουν τη μεγάλη τους πρόκριση στα ημιτελικά του Προολυμπιακού και να παραμένουν στην διεκδίκηση μιας θέσης που οδηγεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο Βασίλης Σπανούλης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, σημειώνοντας 25 πόντους, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης πρόσθεσε 18. Ο Γιώργος Πρίντεζης σταμάτησε στους 10 πόντους, με τον Δημήτρη Μαυροειδή να προσθέτει 6. Από τη Νιγηρία ο Ντιόγκου πέτυχε 17 πόντους, μαζεύοντας παράλληλα και 12 ριμπάουντ, ο Αμίνου πέτυχε 13 και ο Ογκούτσι 10.

Ο αγώνας:

Η Νιγηρία θα σημειώσει το πρώτο καλάθι του αγώνα, αλλά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με τον Γιάννη Μπουρούση θα ισοφαρίσει και με τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος κάρφωσε θα κάνει το 4-2 στο 2ο λεπτό, αναγκάζοντας τον Άγιο Μπακάρε να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Σπανούλης θα έχει 1/2 βολές, ενώ ο Νικ Καλάθης με το πρώτο τρίποντο στο ματς θα κάνει το 8-2.

Ο Πρίντεζης στο 4′ θα κάνει το 10-2 για να μειώσει σε 10-4 ο Ντιόγκου στο 4′. Σε εκείνο το σημείο οι Νιγηριανοί ανέβασαν την απόδοση τους και κατάφεραν να μειώσουν στον πόντο (11-10) με καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή του Νταγκουντούρο.

Ο Αμίνου, μάλιστα θα βάλει μπροστά στο σκορ τη Νιγηρία με 15-14, τρία λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Ο Βασίλης Σπανούλης, όμως με εύστοχο σουτ τριών πόντων θα κάνει το 17-15 για να ισοφαρίσει η Νιγηρία σε 17-17, με την πρώτη περίοδο να κλείνει στο 21-21.

Ανέβασε την απόδοση της η Εθνική

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Δημήτρης Μαυροειδής θα κάνει το 23-21 για την Εθνική μας απέναντι στους Νιγηριανούς, οι οποίοι αγωνιζόντουσαν με μεγάλο πάθος. Ο Σπανούλης με εύστοχο σουτ τριών πόντων στο 12′ θα κάνει το 26-21 και ο Μάικ Μπράμος με ακόμα ένα τρίποντο θα σημειώσει το 29-21. Η Νιγηρία ήταν χωρίς σκορ για 4:19”.

Ο Ντιόγκου θα πετύχει καλάθι και θα μειώσει σε 29-23, ενώ ο Αμίνου θα ρίξει την διαφορά στους τέσσερις πόντους (29-25). Ο Σπανούλης με 2/2 βολές θα κάνει το 31-25 και ο Γιάννης Μπορούσης στο 16′ το 34-26, προτού η Νιγηρία μειώσει σε 34-28. Ο Αμίνου μερικά δευτερόλεπτα αργότερα θα μειώσει στους τέσσερις (34-30) με τον Ηλία Ζούρο να καλεί τάιμ άουτ.

Ο Γιάννης Μπουρούσης με 1/2 βολές θα κάνει το 35-30, με τον Γιάννη Μπουρούση να σημειώνει το 42-30 και να ολοκληρώνει ένα σερί 8-0 για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η Νιγηρία αντέδρασε

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου η Νιγηρία θα π

Keywords
Τυχαία Θέματα