Ανησυχία για νέο σεισμό στην Κρήτη

Ανήσυχοι παραμένουν οι κάτοικοι της Κρήτης, μετά το «χτύπημα» του Εγκέλαδου χθες το μεσημέρι.

Η σεισμική δόνηση ήταν 6,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αποστόλης Βουλγαράκης, δήλωσε στο ΑΠΕΜΠΕ, ότι έχουν δοθεί εντολές σε όλους τους υπεύθυνους πολιτικής προστασίας των δήμων να αναφέρουν την κατάσταση που επικρατεί

σε όλη την περιφέρειά τους και τυχόν προβλήματα.

Μάλιστα, δόθηκε εντολή σε όλους τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να πραγματοποιήσουν την Κυριακή ελέγχους σε όλα τα σχολεία προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν υποστεί ζημιές.

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές, ευτυχώς χωρίς κάποιον τραυματισμό ανθρώπου.

Εγκλωβίστηκε λεωφορείο με 50 επιβάτες από πτώση βράχου

Στον επαρχιακό δρόμο Χανιά – Θέρισσο αναφέρθηκε πτώση βράχου, που είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές το οδόστρωμα και μέρος του δικτύου άρδευσης του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης. Μάλιστα στο Θέρισσο ένα λεωφορείο «εγκλωβίστηκε», με 50 επιβάτες, χωρίς όμως κανείς να πάθει το παραμικρό.

Μία ακόμη κατολίσθηση βράχου συνέβη στον επαρχιακό δρόμο Παλαιόχωρα – Κουντούρα όπου συνεργείο του τοπικού δήμου απομάκρυνε τον βράχο.

Στην πόλη των Χανίων έχουν αναφερθεί πτώσεις από πέτρες σε παλιά σπίτια στην παλιά πόλη, καθώς και ρωγμές κυρίως σε παλιές κατοικίες.

Στην συνοικία Χαλέπας έπεσε η μισή οροφή από εγκαταλελειμμένη παλιά οικία ενώ από τον σεισμό εκτός από τον πανικό στους κατοίκους που βγήκαν στους δρόμους προκλήθηκαν ζημιές σε καταστήματα και επιχειρήσεις όπου πολλά προϊόντα έπεσαν από τα ράφια, ενώ ταυτόχρονα χτυπούσαν και οι συναγερμοί.

Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε ο σεισμός βγήκαν στους δρόμους οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ δόθηκε εντολή να ανοίξουν όλες οι αλυσίδες στην παλιά πόλη ώστε να διευκολύνεται η κίνηση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Ανεπαίσθητο παλιρροιακό κύμα κατέγραψαν παλιρροιογράφοι του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μετά το ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου που σημειώθηκε το Σάββατο 67 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων.

Το «μίνι» τσουνάμι είχε ύψος περίπου 20 εκατοστών και πρόκειται στην ουσία για μια διαταραχή της στάθμης της θάλασσας η οποία προκλήθηκε μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ και θεωρείται κάτι το φυσιολογικό και αναμενόμενο.

The post Ανησυχία για νέο σεισμό στην Κρήτη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα