Σε υψηλούς τόνους η έναρξη της συζήτησης του προϋπολογισμού – Η συνέχεια σήμερα στη Βουλή

Τι δήλωσαν οι γενικοί εισηγητές των κομμάτων στη χθεσινή έναρξη της συζήτησης για τον προϋπολογισμό

Σε οξυμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η «πρεμιέρα» της συζήτησης επί του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τις ομιλίες των γενικών εισηγητών των κομμάτων και πρόκειται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου με την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά και την ονομαστική ψηφοφορία

που παραδοσιακά λαμβάνει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο Σταύρος Καλογιάννης από τη ΝΔ μίλησε για δυσβάσταχτους φόρους στην ακίνητη περιουσία και κάλεσε το υπουργείο Οικονομικών να δει προσεχτικά το ζήτημα, σημειώνοντας πως τα περιθώρια αντοχής των πολιτών έχουν εξαντληθεί.

Από την πλευρά του ο Ευκ. Τσακαλώτος από τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για προϋπολογισμό που βρίσκεται στον αέρα, αφού δεν έχει συμφωνηθεί με την τρόικα, σημειώνοντας ότι το πλεόνασμα δεν είναι ούτε αναγκαίος, ούτε επαρκής όρος για να βγει η χώρα από την κρίση.

«Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και άλλα φορολογικά βάρη», επεσήμανε ο Φ. Σαχινίδης (ΠΑΣΟΚ).

Για «προϋπολογισμό υπό αίρεση και προθεσμία», έκανε λόγο ο Ν. Μαριάς από τους ΑΝΕΛ, εκτιμώντας ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε νέο δάνειο και νέο μνημόνιο.

«Ο προϋπολογισμός δεν έχει ψήγματα αισιοδοξίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση», εκτίμησε από μέρους του ο Ηλ. Παναγιώταρος από τη Χρυσή Αυγή, ενώ η Ασ. Ξηροτύρη από την ΔΗΜΑΡ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης για την έξοδο της χώρας από την κρίση και ότι προχωρά τις αποκρατικοποιήσεις άναρχα.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ εξαπέλυσε επίθεση σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι αμφότερα τα κόμματα καλλιεργούν κλίμα αναμονής, ενώ έχουν επιδοθεί σε εμπόριο ελπίδας. Σε ότι αφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα που η κυβέρνηση –όπως είπε- το έχει ανάγει σε νέο εθνικό στόχο, υποστήριξε ότι δεν είναι τίποτα άλλο από έναν μοχλό και εργαλείο αναδιανομής του πλούτου που παράγεται, προς όφελος του κεφαλαίου και εις βάρος του λαού.

Πηγή φωτογραφίας: Fosphotos.com

The post Σε υψηλούς τόνους η έναρξη της συζήτησης του προϋπολογισμού – Η συνέχεια σήμερα στη Βουλή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα