Σε τελική ευθεία για τους μισθούς

Ένα βήμα πριν από την οριστικοποίηση του τελικού ύψους του κατώτατου μισθού στα 860 ευρώ, φαίνεται πως βρίσκονται εργοδότες και εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορίου, και όπως προκύπτει από τις διαπραγματεύσεις, οι δύο πλευρές είναι κοντά στην υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης.
Η Κύρια πρόταση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου στις διαπραγματέυσεις με την ΓΣΕΒΕΕ και την ΟΙΥΕ ήταν η αναπροσαρμογή του μισθού του εμποροϋπαλλήλου, από 918,13 ευρώ στα 815

ευρώ, δηλαδή σε επίπεδα πριν από τη οικονομική κρίση και η διατήρηση του σε σταθερά επίπεδα μέχρι ουσιαστικά να μπορέσει να ξεφύγει η χώρα από την δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει τον τελευταίο καιρό.
«Κύρια επιδίωξη της συνομοσπονδίας, με ειλικρινείς προθέσεις είναι να υπογραφεί μια κλαδική σύμβαση εμπορίου η οποία θα αποτρέψει με τη λήξη του χρόνου της μετενέργειας να υπάρξουν ανεξέλεγκτες μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα», διευκρινίζει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης, σε ανακοίνωσή του.
Πέραν όμως των εργασιακών θεμάτων, αυτό που έχει ιδιαίτερη για τον κλάδο του εμποδίου, όπως επισημαίνει η ΕΣΕΕ, έχει και η τήρηση των υποχρεώσεων του κράτους προς αυτές. Στο μεταξύ όπως σημειώνει η Συνομοσπονδία, το Δημόσιο δεν εξοφλεί τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του, πετώντας στα χαρτιά τις επιχειρήσεις, ενώ η υπόσχεση για μείωση του μη μισθολογικού κόστους «έχει μείνει μόνο στα χαρτιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα