Σε ποια ταμεία εξετάζεται εισφορά για εφάπαξ

Στο «μικροσκόπιο» της κυβέρνησης φαίνεται πως έχουν μπει τα εφάπαξ που καταβάλλουν πολλά ασφαλιστικά ταμεία, καθώς σύμφωνα με ελέγχους του υπουργείου Εργασίας πολλοί είναι οι φορείς που παρουσιάζουν ποσά τελείως δυσανάλογα αναφορικά με τις εισφορές που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι.

Για το λόγο αυτό λοιπόν του υπουργείο Εργασίας μελετά νέα μειώση  στο εφάπαξ των εν ενεργεία ασφαλισμένων, των συνταξιούχων ακόμα και αυτών που ήδη το έχουν παραλάβει. Μάλιστα η κυβέρνηση δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο της επιβολής της έκτακτης εισφοράς,

ύψους 1%-2% σε όσους εισέπραξαν εφάπαξ υψηλότερο από τις εισφορές που είχαν καταβάλει.

Σύμφωνα με το moneypost.gr η παρακράτηση θα γίνεται από το ποσό της σύνταξης για μια περίοδο 2 ή 3 ετών, ενώ ειδική εισφορά αναμένεται να επιβληθεί και στους συνταξιούχους του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

Ουσιαστικά η ενέργεια αυτή του υπουργείου Εργασίας αφορά τους 24 από τους 37 δημόσιους φορείς που καταβάλλουν εφάπαξ καθώς σε πολλές περιπτώσεις έχουν καταβάλει ποσά από 2% έως και 83% υψηλότερα από τις εισφορές που καταβάλλονται. Οι μειώσεις στους περισσότερους από αυτούς τους τομείς πρόκειται να αγγίξουν ακόμη και το 50%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ελέγχου, τα ταμεία με τις μεγαλύτερες ατασθαλίες είναι τα εξής:

-Εργοληπτών δημοσίων έργων με υπέρβαση 83%

-Φαρμακευτικών εργασιών με 63,9%

-Ξενοδοχοϋπαλλήλων με 46,6%

- ΝΠΔΔ 42,3%

-Υπαλλήλων του ΙΚΑ με 40,9%

Keywords
Τυχαία Θέματα