Σε πάρκο «παρεμπορίου» μετατρέπεται το Πεδίο του Άρεως

Το χριστουγεννιάτικο θεματικού πάρκο στο Πεδίο του Άρεως μετατρέπεται σε «πάρκο παρεμπορίου», σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας σε σημερινή ανακοίνωσή του, ενώ καλεί την Περιφέρεια Αττικής να λάβει μέτρα ώστε να διασφαλίσει την τήρηση της νομιμότητας.

Αλλεπάλληλες οι καταγγελίες για το παρεμπόριο

«Διαπιστώσαμε με έκπληξη, κατόπιν αλλεπάλληλων καταγγελιών

των μελών μας, ότι στον χώρο του πάρκου διαμορφώνονται οι υποδομές για τη διενέργεια εκτεταμένων εμπορικών δραστηριοτήτων από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών Κρατών Μελών ΕΕ που τελικά ορίσθηκε ως μόνος πλειοδότης του διαγωνισμού», επεσήμανε ο Σύλλογος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Το ποσοστό που καλύπτουν τα περίπτερα των μικροπωλητών σε σχέση με τα διαθέσιμα 3,5 στρέμματα του πάρκου δείχνουν την πραγματική διάθεση των οργανωτών να μετατρέψουν τον χώρο του πάρκου σε μία τεράστια παραλιακή και όχι όπως ρητά ορίζει η προκήρυξη σε χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο».
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην προκήρυξη δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού της Περιφέρειας Αττικής, αναφέρεται ότι σκοπός του θεματικού πάρκου είναι η δημιουργία εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων που θα αποτελέσουν πόλο έλξης και θα ανταποκρίνονται στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

The post Σε πάρκο «παρεμπορίου» μετατρέπεται το Πεδίο του Άρεως appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα