Πουλάει μετοχές της Facebook για να πληρώσει φόρους

Ο Μάικλ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της Facebook, θα πωλήσει πάνω από 41 εκατομμύρια μετοχές για να πληρώσει φόρους, μετά την είδηση, ότι η τιμή της μετοχής παρουσίαζε πτώση 5,3%.

Συνολικά 41 μαζικές αγωγές κατά της Facebook έκαναν οι επενδυτές

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ηλεκτρονικής εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης, ο Ζούκερμπεργκ θα χρησιμοποιήσει το μέγιστο μέρος των κεφαλαίων του για να πληρώσει φόρους

που θα προκύψουν από την άσκηση δικαιώματος αγοράς 60 εκατομμυρίων μετοχών της εταιρείας. Στο πλαίσιο της πώλησης, η ίδια η εταιρεία Facebook θα προσφέρει 27 εκατ. μετοχές. Επιπλέον, περίπου 43 εκατ. μετοχές θα πουληθούν από μετόχους,συμπεριλαμβανομένων των 41.350.000 μετοχών που ανήκουν στον Ζούκερμπεργκ. Συνολικά, η πώληση των 70 εκατ. μετοχών εκτιμάται ότι θα αποφέρει, περίπου, 3,9 δισ. δολάρια.

Η Facebook ανακοίνωσε ότι τα αντλούμενα κεφάλαια από τις αγορές θα χρησιμοποιηθούν ως κεφάλαια κίνησης και για άλλους σκοπούς της επιχείρησης. Δεν φαίνεται, ωστόσο, να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο επενδύσεων παρά μόνον η πρόθεση να ενσωματώσει οπτικοακουστικό διαφημιστικό υλικό που θα ενεργοποιείται αυτόματα στα news feeds των χρηστών. Χθες, μετά την είδηση, η τιμή της μετοχής παρουσίαζε πτώση 5,3% λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης. Είναι η πρώτη φορά που η διαδικτυακή εταιρεία Facebook επανέρχεται στις αγορές μετά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο τον Μάιο του 2012.
Μέσα σε έναν χρόνο, η τιμή της μετοχής της Facebook έχει, σχεδόν, διπλασιαστεί και κυμαίνεται στα 55 δολάρια. Μάλιστα, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s πρόκειται να συμπεριλάβει την κοινή μετοχή της εταιρείας στον χρηματιστηριακό δείκτη S&P 500, έναν από τους ισχυρότερους χρηματιστηριακούς δείκτες στη Wall Street και τον κόσμο.

Τέλος, η εταιρεία καλείται να απολογηθεί στη δικαιοσύνη μετά την άσκηση 41 μαζικών αγωγών από επενδυτές, δηλαδή συνταξιοδοτικά Ταμεία και ένα επενδυτικό κεφάλαιο, με την κατηγορία της παραπλάνησης. Ο δικαστής Ρόμπερτ Σουίτ στην περιφέρεια του Μανχάταν αποφάσισε ότι η Facebook και ο ιδρυτής της θα πρέπει να αποδείξουν εάν ή όχι τον Μάιο του 2012 υπερεκτίμησαν τα έσοδα από την αγορά κινητής τηλεφωνίας.

The post Πουλάει μετοχές της Facebook για να πληρώσει φόρους appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα