Σε κλοιό κακοκαιρίας ολόκληρη η χώρα

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες ολόκληρη η χώρα. Σε πολλές ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, καθώς επίσης και σε ημιορεινές της Δυτικής Μακεδονίας, σημειώθηκε μάλιστα και παγετός ενώ έντονη χιονόπτωση σημειώνεται από τα ξημερώματα στην Ήπειρο, σε όλες τις περιοχές με υψόμετρο άνω των 600 μέτρων.

Οι δέκα χαμηλότερες θερμοκρασίες

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,

οι δέκα χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στις περιοχές: Χ/Κ Παρνασσού (θέση Ηρακλή) -8.6 βαθμοί, Χ/Κ Καϊμάκτσαλαν -7.7 βαθμοί, Χ/Κ Σελίου -4.4 βαθμοί, Χ/Κ Λαϊλιά Σερρών και Πτολεμαΐδα -4.3 βαθμοί, Παναχαϊκό Όρος -3.9 βαθμοί, Βλάστη Κοζάνης -3.4 βαθμοί, Αμύνταιο Εορδαίας, Ριζώματα Ημαθίας και Βαρικό Φλώρινας -3.2 βαθμοί Κελσίου.

Σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων από το απόγευμα

Από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης και από τα δυτικά, τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν, ενώ οι άνεμοι βαθμιαία από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Βελτίωση από αύριο

Έτσι, την Τετάρτη 29/01 βελτιωμένος προβλέπεται ο καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με εξαίρεση το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, όπου τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο, με γρήγορη όμως βελτίωση στη συνέχεια.

The post Σε κλοιό κακοκαιρίας ολόκληρη η χώρα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα