Σε εξέλιξη δημοψήφισμα στο Βελβεντό για αποχή από τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Λόγω της διαφωνίας τους με τον « Καλλικράτη» οι κάτοικοι στο Βελβεντό Κοζάνης προχωρούν σήμερα στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με αντικείμενο τη συμμετοχή τους ή μη στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αντιδρώντας στη συνένωση

με τον δήμο Σερβίων, οι κάτοικοι προσέρχονται από το πρωί στις κάλπες προκειμένου να αποφασίσουν την αποχή τους από τις εκλογές, ενώ το δημοψήφισμα που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 8 το βράδυ της Τρίτης 25 Μαρτίου, πραγματοποιείται σε δύο εκλογικά τμήματα, παρουσία δικηγόρων και με όλα τα τυπικά στοιχεία μιας εκλογικής διαδικασίας.

O πρώην δήμαρχος Βελβεντού Μάκης Μπελιάς υποστήριξε ότι παρότι η σημερινή είναι εργάσιμη ο κόσμος συμμετέχει ενώ αύριο αναμένεται μεγαλύτερη συμμετοχή καθώς είναι αργία.

Στην περίπτωση που το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι αποχή, τότε στις 19 Μαΐου θα συγκληθεί λαϊκή συνέλευση για να αποφασίσει συμμετοχή ή αποχή από τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών. Σε αντίθετη έκβαση, θα συγκληθεί γενική συνέλευση την επόμενη μέρα, την Τετάρτη, στις 26 Μαρτίου, για να αποφασιστεί η συντονισμένη κάθοδος στις εκλογές με πρωτοβουλία κατάρτισης ψηφοδελτίου.

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

The post Σε εξέλιξη δημοψήφισμα στο Βελβεντό για αποχή από τις αυτοδιοικητικές εκλογές appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα