Σε δέκα μήνες καταδικάστηκε ο «Γέροντας Παστίτσιος»

Σε δέκα μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο Φίλιππος Λοΐζος, ή αλλιώς «Γέροντας Παστίτσιος» για εξύβριση θρησκεύματος κατ’ εξακολούθηση από το Τριμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Να υπενθυμίσουμε ότι η δίωξη για εξύβριση των θείων του είχε ασκηθεί, έπειτα από ερώτηση του προφυλακισμένου πλέον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά στην Βουλή, το Σεπτέμβριο

του 2012, όπου και ξεκίνησε η υπόθεση για τη σατυρική σελίδα «Γέροντας Παστίτσιος».

Με την ερώτηση που είχε καταθέσει ο Χρήστος Παππάς υποστήριζε ότι «ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον Γέροντα Παΐσιο».

Η σύλληψή του τότε μάλιστα είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο στο διαδίκτυο όσο και από τα κόμματα της Αριστεράς.

Ο δικηγόρος του Φίλιππου Λοΐζου, Γιώργος Κλεφτοδήμος δήλωσε σχετικά με την απόφαση αυτή: «Ατυχής αλλά καθ’ όλα σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου την οποία με έκπληξη δέχτηκε η υπεράσπιση και ο ίδιος ο κατηγορούμενος εφόσον το αδίκημα της καθύβρισης θρησκεύματος δεν πληρείται κατά τους αντικειμενικούς του όρους.

Κανέναν σκοπό καθύβρισης δεν είχε ο πελάτης μου, ο οποίος απλώς σατίριζε, σάρκαζε και καυτηρίαζε την διαστρέβλωση των λεγομένων του καθ’ όλα σεβαστού γέροντα Παίσιου και την αξιοποίηση τους για ιδιοτελείς και αντίθετους με τις διδαχές του γέροντα σκοπούς».

The post Σε δέκα μήνες καταδικάστηκε ο «Γέροντας Παστίτσιος» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα