Κλαυσίγελος, κύριε Καψή!…

email αναγνώστη

Εργάζομαι στα ΜΜΕ κοντά 35 χρόνια. Άρχισα από ρεπόρτερ στους δρόμους και έφτασα σε υψηλές διευθυντικές θέσεις στην τηλεόραση. Τα μάτια μου έχουν δει πολλά κι ακόμα περισσότερα έχουν ακούσει τα αφτιά μου.

Εξηγούμαι πως δεν ενδιαφέρομαι για κάποια θέση στη νέα ΕΡΤ, τη ΝΕΡΙΤ, όπως την ονομάσατε. Είμαι μια χαρά στο κανάλι που εργάζομαι χρόνια τώρα και η «όποια σύνταξη» με περιμένει

σε 2-3 χρόνια.

Με το κείμενο αυτό μεταφέρω τον κλαυσίγελο που έχει προκαλέσει στα δημοσιογραφικά γραφεία, η προκήρυξη για την πρόσληψη δημοσιογράφων, αλλά και «αξιολογητών» για τους δημοσιογράφους.

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Θα επισημάνω μόνο ένα-δυο σημεία.

Σωστά πριμοδοτούνται με πολλά μόρια τα πτυχία ΑΕ και τα μεταπτυχιακά. Όλοι εμείς (κι εσείς βεβαία) γνωρίζετε πολύ καλά πως τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά δεν κάνουν κάποιον δημοσιογράφο. Σίγουρα τον κάνουν αρτιότερο. Ο δημοσιογράφος πρέπει «να το έχει», όπως λέμε εμείς (και εσείς) στην δημοσιογραφική πιάτσα, πρέπει να έχει την κρίση , την αντίληψη, την αίσθηση. Σίγουρα να γνωρίζει μια ξένη γλώσσα. Κι επειδή μιλάμε για τηλεόραση και ραδιόφωνο να έχει ορθή εκφορά λόγου. Τι να τον κάνω κάποιον που έχει 2-3 πτυχία και 2-3 μεταπτυχιακά, αλλά είναι ψευδός, βραδύγλωσσος, ή έχει τικ;

Και κάτι ακόμα για τους…. αξιολογητές που ζητάει η προκήρυξη. Θεωρείτε πως ένας «αξιολογητής» με 5χρονη εμπειρία, είναι σε θέση να κρίνει κάποιον που έχει 15-20 χρόνια στην τηλεόραση ή το ραδιόφωνο:

Απορώ πως η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ δεν έχουν ακόμα αντιδράσει! Ίσως γιατί ο διαγωνισμός δεν «προκαλεί» πολιτικό σόου (η άποψη μου, ίσως και λάθος).

Ευχαριστώ
Ν.

Keywords
Τυχαία Θέματα