Σχεδόν 100.000 Ρώσοι στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία

Σχεδόν 100.000 στρατιώτες κατά μήκος της μεθορίου της με την Ουκρανία έχει συγκεντρώσει η Ρωσία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας και άμυνας της Ουκρανίας.

«Σχεδόν 100.000 στρατιώτες έχουν στρατοπεδεύσει στην ουκρανική μεθόριο. Είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν πλήγματα διάρκειας πολλών εβδομάδων», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αντρέι Παρούμπιι κατά τη διάρκεια παρέμβασής του μέσω Διαδικτύου από το Κίεβο στο Ατλαντικό Συμβούλιο, κύκλο συζήτησης στην Ουάσινγκτον και συνέχισε

«Τα ρωσικά στρατεύματα δεν βρίσκονται μόνον στην Κριμαία, έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος όλης της μεθορίου. Βρίσκονται στον Βορρά, στην Ανατολή, στον Νότο.

Κάθε μέρα, κάθε νύχτα, αναμένουμε μια τεράστια επίθεση στο έδαφος της ηπειρωτικής Ουκρανίας και προετοιμαζόμαστε.

Από την πλευρά του το Πεντάγωνο ανέφερε πως πρόκειται για περισσότερους από 20.000 Ρώσους στρατιώτες με εξοπλισμό και μονάδες που χρειάζονται για μια στρατιωτική επιχείρηση, οι οποίοι βρίσκονται κατά μήκος της ρωσοουκρανικής μεθορίου.

Να σημειωθεί πως την Κυριακή η Ρωσία διέψευσε ότι συγκεντρώνει στρατεύματα στη μεθόριο.

Αμερικανός αξιωματούχος Άμυνας φάνηκε επιφυλακτικός σήμερα όσον αφορά τον αριθμό αυτόν τον οποίο ανέφερε ο κ. Παρούμπιι. «Φαίνεται υπερβολικά υψηλός», σημείωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ, ωστόσο, είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι η Μόσχα συνεχίζει να συγκεντρώνει στρατιώτες στην ουκρανική μεθόριο.

«Η πραγματικότητα είναι ότι συνεχίζουν να ενισχύουν τα στρατεύματά τους», σημείωσε ο κ. Χέιγκελ, τον οποίο ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Σόιγκου διαβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι Ρώσοι στρατιώτες δεν θα διασχίσουν την μεθόριο και ότι πρόκειται απλώς για στρατιωτικά γυμνάσια της Άνοιξης.

Σύμφωνα ωστόσο με τον Ουκρανό αξιωματούχο, η ρωσική επιχείρηση που αποσκοπεί στην ανάληψη του ελέγχου της ουκρανικής επαρχίας της Κριμαίας φέρει την κωδική ονομασία «Ρωσική Άνοιξη».

ΟΗΕ: Χωρίς ισχύ η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία

The post Σχεδόν 100.000 Ρώσοι στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα