Σάντος: Μπορούμε όπως το 2004

Δεν τους το είπε, πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αλλά ο Φερνάντο Σάντος τούς το… ζωγράφισε, γράφοντας στον πίνακα θεωρίας δύο χρονολογίες: το 2004 και το 2012.

Ο Πορτογάλος τεχνικός επιχείρησε με αυτόν τον τρόπο να υπερτονίσει στους Ελληνες διεθνείς ότι όπως και τότε, το 2004, στην πατρίδα του την Πορτογαλία, έτσι και τώρα στην Πολωνία, η Εθνική ομάδα μπορεί να κάνει την υπέρβαση απέναντι σε έναν πανίσχυρο αντίπαλο

Πριν από οκτώ χρόνια, στη Λισαβόνα, ήταν η Γαλλία.

Την Παρασκευή στο Γκντανσκ, θα είναι η Γερμανία.

Ο 57χρονος προπονητής έδειξε σε βίντεο στιγμιότυπα από το τελευταίο παιχνίδι των «πάντσερ» στη φάση των ομίλων κόντρα στη Δανία (2-1) και στην ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα στα επιθετικά προσόντα του συγκροτήματος του Γιόακιμ Λεβ.
Δεν μίλησε συγκεκριμένα για παίχτες της Γερμανίας, αλλά αναφέρθηκε στην ευκολία με την οποία φτάνουν στην περιοχή των αντιπάλων τους. Τόνισε πως απαιτείται υψηλός δείκτης αυτοσυγκέντρωσης και ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνα προκειμένου να μη δεχθεί γκολ η ελληνική ομάδα.
O Νίνης
Στην προπόνηση, ο Φερνάντο Σάντος κράτησε για δεύτερη μέρα τον Μάκο στη μεσαία γραμμή, αλλά ανέτρεψε τα δεδομένα στην επίθεση.
Δοκίμασε τον Νίνη στη δεξιά πλευρά, πέρασε στην κορυφή της γραμμής κρούσης τον Σαλπιγγίδη και άφησε έξω από τη βασική ομάδα τον Γκέκα.
Απόδειξη ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν έχει καταλήξει οριστικά στη συγκρότηση της ενδεκάδας, κάτι που, απ΄ ό,τι φαίνεται, θα γίνει σήμερα στην προπόνηση στην «Arena Gdansk», με την οποία θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία.
Και αν ο προπονητής της Εθνικής ομάδας δεν ανέπτυξε χθες τους τρόπους με τους οποίους θα απειλήσει η «γαλανόλευκη» την ομάδα του Γιόακιμ Λεβ, ο Γιάννης Αμανατίδης, που ξέρει άριστα τα «πάντσερ», έδειξε τον δρόμο της παραβίασης της εστίας τους.

«Υστερούν στις στημένες φάσεις, όπως φάνηκε στην αναμέτρηση με τη Δανία, και πρέπει να το εκμεταλλευτεί η Ελλάδα. Επίσης, στους δύο πρώτους αγώνες τους με την Πορτογαλία και την Ολλανδία, διέκρινα πτώση της απόδοσής τους στα τελευταία λεπτά», είπε.
Πηγή Εθνοσπόρ

Keywords
Τυχαία Θέματα