Σαμαράς: Θέλω δουλειά, όχι χαλαρότητα

Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς έκανε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που κράτησε περίπου μία ώρα και είχε ως αφορμή την προετοιμασία της χώρας για την προεδρία της Ε.Ε.,συστάσεις και ζήτησε από τους υπουργούς να έχουν συνεχή παρουσία και δράση ακόμη και τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι δεν επιτρέπεται

ούτε κατ΄ ελάχιστον χαλάρωση, ενώ αν κάποιοι θέλουν να κάνουν μερικές μέρες διακοπές, θα πρέπει να συνεννοηθούν πρώτα με τον γραμματέα της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «μέχρι τον Ιούνιο του 2014 η κυβέρνηση πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί» και κάλεσε ιδιαίτερα όσους έχουν μνημονιακές υποχρεώσεις να τις ολοκληρώσουν ακόμη και μέσα στο μήνα που μόλις άρχισε, ανεξάρτητα αν έχουν περιθώρια μέχρι το Σεπτέμβρη.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αυτούς τους μήνες η αντιπολίτευση θα κάνει ότι μπορεί για να αλλοιώσει ή να ματαιώσει την προσπάθειά μας. Ήδη έχει προαναγγείλει ότι θέλει να θέσει τη χώρα σε γενικευμένη αναταραχή. Δεν θα το πετύχει, οι πολίτες αντιλαμβάνονται το επικίνδυνο και αντιδημοκρατικό παιχνίδι τους. Μπορεί όμως να μας αποπροσανατολίσει οδηγώντας σε λάθη και αποτυχίες. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί, θέλω δουλειά , θέλω τήρηση του προγράμματος».

Επιπλέον είπε ότι η ελληνική προεδρία πρέπει να πραγματοποιήσει βήματα για περισσότερη Ευρώπη ενώ αναφορικά με το θέμα της λαθρομετανάστευσης υποστήριξε ότι η χώρα μας έχει την έμπρακτη αλληλεγγύη των εταίρων.

Ο πρωθυπουργός επίσης αναφέρθηκε στη συνολική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη θάλασσα λέγοντας ότι «η Ευρώπη γεννήθηκε στη Μεσόγειο και μπορεί να πάρει νέα ώθηση η θάλασσα αυτή. Το 2014 μπορεί να είναι αληθινή καμπή για την πορεία της ΕΕ με τη συνδρομή της Ιταλίας με την οποία είμαστε σε κοινή δράση».

Στο υπουργικό συμβούλιο όμως εκτός από τον κ. Σαμαρά, τοποθετήθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τους στόχους και τις προτεραιότητας της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ κατά τον πρώτο εξάμηνο του επόμενου χρόνου.

Όπως ανέφερε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, στις προτεραιότητες περιλαμβάνεται η ανάπτυξη και απασχόληση, η εμβάθυνση της ένωσης και ολοκλήρωση της Ευρωζώνης και τέλος η μετανάστευση και η κινητικότητα.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος στην τοποθέτησή του έκανε λόγο για μια κρίσιμη μεταβατική περίοδο για την Ευρώπη καθώς η οικονομική κρίση επέβαλε την υιοθέτηση περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής για την διαφύλαξη της χρηματοοικονομικής σταθερότητας και την εξυγίανση της οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα