Στο υπουργειο διοικητικης μεταρρυθμισης οι λιστες διαθεσιμοτητας ...

19:49 1/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει για αύριο 24ωρη παναττική απεργία και προγραμματίζει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Μαζική συμμετοχή ...
στη σημερινή διαδήλωση είχαν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα και
αύριο 48ωρη απεργία.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως «μετά τις αποφάσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης τις οποίες με ιδιαίτερη ευκολία αποδέχτηκε ο υπουργός Εργασίας δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία: Τα ασφαλιστικά ταμεία θεωρούνται οργανισμοί περιττοί για την πολιτική ηγεσία και πρέπει να οδηγηθούν στην πλήρη απαξίωση που φτάνει μέχρι την οριστική διάλυσή τους».
Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, «μόνο έτσι μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι οι 600 διαθεσιμότητες - απολύσεις που αποφασίστηκαν για το υπουργείο Εργασίας αλλά και αυτές που θ’ ακολουθήσουν, θα προκύψουν κυρίως από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, από την στιγμή που έχει καταγεγραμμένες 2.500 κενές θέσεις».
ΣΥΡΙΖΑ: Οι ανθρωποθυσίες δεν έχουν τέλος
«Οι ανθρωποθυσίες δεν έχουν τέλος στο βωμό των μνημονίων», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο τίθενται χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι με πρόσχημα «δήθεν τον εξορθολογισμό του δημοσίου», δεν διστάζει να «”πυροβολήσει” άμεσα 2500 καθηγητές και να τοποθετήσει “στον τοίχο για εκτέλεση” άλλους 15.000 δημοσίους υπαλλήλους μέχρι το τέλος του έτους, διαλύοντας με αυτό τον τρόπο το εναπομείναν κοινωνικό κράτος».
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ώρα μηδέν
«Ώρα μηδέν για τον δημόσιο τομέα, ώρα μηδέν για την ελληνική κοινωνία» χαρακτήρισε τις λίστες διαθεσιμότητας η τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
«Σήμερα», ανέφερε, «δεν βρέθηκαν στο περιθώριο της ζωής μόνον οι 2.122 καθηγητές. Σήμερα ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του σκότωσαν τις ελπίδες και τα όνειρα ολόκληρου του ελληνικού λαού».
Η κ. Χρυσοβελώνη είπε ακόμη ότι «οι λίστες των σαρωτικών προγραφών που συνεχίζονται, αποδεικνύουν ότι η συγκυβέρνηση "χωρίς περίσκεψη, χωρίς αιδώ", οδηγεί την ελληνική κοινωνία στον όλεθρο και την καταστροφή. Ώρα μηδέν για τον δημόσιο τομέα, ώρα μηδέν για την ελληνική κοινωνία».
Κριτική από τη ΔΗΜΑΡ
«Ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση υλοποιεί το μέτρο της κινητικότητας δεν αποτελεί μεταρρύθμιση και δεν υπηρετεί τη λειτουργία του δημοσίου τομέα, ούτε την αναγκαία ανασυγκρότησή του. Αντιθέτως, προκαλεί απόλυτη ανασφάλεια στο προσωπικό και, εντέλει, αποδιοργανώνει πλήρως μια σειρά από υπηρεσίες απολύτως χρήσιμες στον πολίτη», παρατήρησε από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά.
Τόνισε επίσης ότι για να έχουν αποτέλεσμα οι μεταρρυθμίσεις «πρέπει να γίνονται με προγραμματισμό και σχέδιο και να μην αποτελούν προϊόντα εκβιασμών και τελεσιγράφων».
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα