Σαμαράς: Η Ελλάδα θα γίνει πραγματικά ανεξάρτητη και θα ζει χωρίς δανεικά

Για την νέα εποχή στην οποία ετοιμάζεται να εισέλθει η Ελλάδα, μίλησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τόνισε παράλληλα πως η χώρα μας δεν θα χρειάζεται δανεικά για να επιβιώσει.

Σε αποκλειστική δήλωσή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, ο Αντώνης Σαμαράς,

τόνισε πως «η πρόσφατη συμφωνία με την Τρόικα αναγνωρίζει με τον πιο επίσημο τρόπο τις επιτυχίες της Ελλάδας και στη δημοσιονομική προσαρμογή και στην εφαρμογή σαρωτικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη πως το πρωτογενές πλεόνασμα είναι αυτό που ανοίγει τους δρόμους για την νέα εποχή στην οποία εισέρχεται η χώρα μας, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι: «Οι δημοσιονομικοί στόχοι που επιτεύχθηκαν, κυρίως το πρωτογενές πλεόνασμα, εγκαινιάζουν μια νέα εποχή όπου η Ελλάδα δεν θα έχει πια ανάγκη να ζητεί κάθε τόσο δανεικά για να αντιμετωπίζει τις τρέχουσες ανάγκες της. Και σηματοδοτούν μια Ελλάδα πολύ πιο ανεξάρτητη απ’ ό,τι υπήρξε ποτέ στο παρελθόν».

«Διαψεύδονται όλα τα σενάρια καταστροφής για την χώρα μας. Όπως χρεοκοπούν όσοι τα διακινούσαν, όσοι τα προεξοφλούσαν και όσοι τα επιδίωκαν. Και όσοι αγωνίζονταν να κρατήσουν όρθια αυτά ακριβώς που μας βούλιαξαν στην κρίση. Και όσοι κερδοσκοπούσαν για τα πάθη του λαού μας», υπογράμμισε.

Αναφορικά με την προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις η οποία γίνεται τα τελευταία χρόνια, ο πρωθυπουργός τονίζει ότι «οι σαρωτικές αλλαγές που έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες και θα έπρεπε να είχαν γίνει και στην Ελλάδα εδώ και χρόνια, γυρίζουν νέα σελίδα για την χώρα μας. Και σηματοδοτούν μία νέα Ελλάδα που μπορεί να σταθεί και να προοδεύσει στον σύγχρονο κόσμο. Μία χώρα φυσιολογική και πραγματικά ελεύθερη πια…».

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός μιλώντας για όσους και όσα εμπόδιζαν την Ελλάδα να προοδεύσει αναφέρει: «Και όσοι αγωνίζονταν να κρατήσουν όρθια αυτά ακριβώς που μας βούλιαξαν στην κρίση. Και όσοι κερδοσκοπούσαν για τα πάθη του λαού μας. Και όσοι μεμψιμοιρούσαν συνεχώς για το χθες, μη έχοντας τίποτε να πουν για το αύριο…

» Ένα θλιβερό κεφάλαιο κλείνει και μία νέα εποχή ξεκινά για την χώρα μας. Που θα απελευθερώσει πλέον το μεγάλο αναπτυξιακό δυναμικό της. Και θα γίνει αληθινό υπόδειγμα ανταγωνιστικότητας, εξωστρέφειας και ευημερίας. Η Ελλάδα μπορεί τα πάντα! Είμαστε ήδη στην νέα εποχή για την Νέα Ελλάδα».

Φωτογραφία: Eurokinissi

The post Σαμαράς: Η Ελλάδα θα γίνει πραγματικά ανεξάρτητη και θα ζει χωρίς δανεικά appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα