Στους 33 oι νεκροί από τις διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βενεζουέλα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται κατά του προέδρου, Νικολά Μαδούρο, καθώς υπέκυψαν στα τραύματα που έφεραν από πυροβολισμούς, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν το Σάββατο αυτόπτες μάρτυρες σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στους 33 νεκρούς ανέρχεται πλέον ο απολογισμός των διαδηλώσεων στην χώρα τους τελευταίους δύο μήνες.

Μια ομάδα στρατιωτών συγκρούστηκε με διαδηλωτές, οι οποίοι προσπάθησαν να μπλοκάρουν την εθνική οδό σε μια

αριστοκρατική περιοχή της πρωτεύουσας, όπου χιλιάδες αντίπαλοι της κυβέρνησης διαδήλωσαν απαιτώντας την απελευθέρωση των φοιτητών που φυλακίστηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών.

Αφορμή για να διαμαρτυρηθούν οι πολίτες στάθηκε η αύξηση των τιμών, καθώς και οι ελλείψεις σε προϊόντα, ενώ όπως έχουν προειδοποιήσει θα παρατείνουν τις διαδηλώσεις έως ότου παραιτηθεί ο Μαδούρο από την προεδρία.

Ο 26χρονος Άργκενις Χερνάντεζ πυροβολήθηκε στην κοιλιακή χώρα καθώς συμμετείχε σε διαδήλωση κοντά σε ένα οδόφραγμα που είχε στηθεί στο κέντρο της χώρας και απεβίωσε το Σάββατο στο νοσοκομείο, αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Ένας μοτοσικλετιστής στην προσπάθεια του να διασχίσει το οδόφραγμα άνοιξε πυρ κατά των διαδηλωτών, επειδή δεν τον άφησαν να περάσει, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα o Χερνάντεζ.

Παράλληλα, ένας 31χρονος οδηγός λεωφορείου, ο Γουιλφρέντο Ρέι σκοτώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, όταν δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και ένοπλων κουκουλοφόρων στην πόλη Σαν Κριστομπάλ, όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής, ενώ αυτόπτες μάρτυρες τόνισαν ότι ο Ρέι δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις.

Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο με διαδηλώσεις φοιτητών και όταν 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις 12 Φεβρουαρίου στο κέντρο του Καράκας, οι διαδηλώσεις μετατράπηκαν σε βίαιες συγκρούσεις.

Ο φυλακισμένος ηγέτης της αντιπολίτευσης, Λεοπόλντο Λόπεζ, μέσω μιας επιστολής που διάβασε η σύζυγός του σε ένα συλλαλητήριο, κάλεσε τον Μαδούρο να παραιτηθεί λέγοντας: «Μαδούρο, εάν παραιτηθείς θα ανοίξει ο δρόμος προς την ειρήνη για το λαό της Βενεζουέλας».

Να θυμίσουμε ότι ο Λόπεζ φυλακίστηκε τον περασμένο μήνα κατηγορούμενος για υποκίνηση βίας.

The post Στους 33 oι νεκροί από τις διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα