Σαμαράς: Η Ελλάδα μπαίνει στα πιο σίγουρα νερά της ανάκαμψης

Εντυπωσιασμένη από τις αντοχές των Ελλήνων η πρωθυπουργός της Νορβηγίας

Θέματα μετανάστευσης και ενέργειας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την Νορβηγίδα ομόλογο του Ερνα Σολμπεργκ.

Οι δύο ηγέτες μίλησαν και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την προσπάθεια της Ελλάδας να ξεπερασει την οικονομική κρίση.

«Μετά από πέντε χρόνια ύφεσης η Ελλάδα

μπαίνει στα πιο σίγουρα νερά της ανάκαμψης », τόνισε ο κ Σαμαράς.

Επισήμανε επίσης ότι ανέλυσε στην πρωθυπουργό της Νορβηγίας διεξοδικά την πρόοδο της Ελλάδας στα δημοσιονομικα και πως πιάσαμε ή και ξεπεράσαμε τους στόχους μας όπως για παράδειγμα αυτόν του πρωτογενούς πλεονασματος.

«Και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμισεις έχουμε καλύψει μεγάλη απόσταση και στόχος μας είναι να πάμε μακρύτερα », συμπλήρωσε ο κ Σαμαράς υπογραμμιζοντας πως όλα αυτά έγιναν με τεράστιο κόστος και θυσίες για τους Έλληνες.

Εντυπωσιασμενη που οι Έλληνες όπως είπε άντεξαν τόσα πολλά δήλωσε η κυρια Σολμπεργκ και αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει περιορίσει τα ελλείμματα της κάνοντας λόγο για σημαντικές επιτυχίες.

Για τη συνεργασία των δυο χωρών στην αντιμετώπιση της λαθρομεταναστευσης ο κ Σαμαράς τόνισε το ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον της Νορβηγίας φέρνοντας παράδειγμα την υποστήριξη της για την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο αλλά και τη συμμετοχή της στην Frontex.

«Το αχθος που έχει αναλάβει η Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χωρες», δήλωσε η κα Σολμπεργκ η οποία έκανε γνωστό πως σε αυτό το κλίμα συζήτησε το θέμα πριν φτάσει στην Ελλάδα και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μπαροσο.

Στα θέματα ενέργειας ο πρωθυπουργός μίλησε για τις έρευνες που έκανε νορβηγική εταιρεία στο Ιόνιο και νοτιως της Κρήτης ενώ για το ενδεχόμενο περαιτέρω συνεργασίας σε επόμενη φάση πιθανής εξόρυξης, είπε ότι στα ενεργειακά η παρουσία της Νορβηγίας είναι σημαντική χωρίς ωστόσο να επεκταθεί.

Επ’αυτου η πρωθυπουργός της Νορβηγίας είπε ότι “Διαβλεπουμε σημαντικές προοπτικές και για πετρέλαιο και για φυσικό αεριο”.

Επίσης τόνισε πως και ιδιωτικές νορβηγικες εταιρείες ενδιαφέροντα να επενδύσουν στην χώρα μας και για εμπορικούς λόγους.

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Το 2014 ξεκινάμε ένα θετικό κύκλο ανάκαμψης

The post Σαμαράς: Η Ελλάδα μπαίνει στα πιο σίγουρα νερά της ανάκαμψης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα