Σ. Κεδίκογλου: Από πειθαρχικό θα περάσουν οι καθηγητές που δεν θα εμφανιστούν αύριο στα σχολεία

Ανοίγουν κανονικά αύριο τα σχολεία που πρέπει να αναπληρώσουν χαμένες ώρες λόγω των καταλήψεων, καθώς το το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι «κάθε χαμένη ώρα είναι μία χαμένη ευκαιρία για γνώση».

Παράλληλα, σε αντιπαράθεση βρίσκεται ο υφυπουργός Παιδείας

Συμεών Κεδίκογλου με την ΟΛΜΕ, με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού ότι οι καθηγητές που δεν θα παρουσιαστούν αύριο στα σχολεία τους για να διδάξουν, προκειμένου να να γίνει η αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών λόγω των μαθητικών καταλήψεων, θα περάσουν από πειθαρχικό έλεγχο.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε σήμερα ο κ. Κεδίκογλου μιλώντας στο Star ανέφερε: «Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σε κανένα δεν κάνουν καλό οι καταλήψεις. O κακός μαθητής νομίζει ότι γλιτώνει μάθημα, ο καθηγητής κάθεται σπίτι του και πληρώνεται, ενώ ο μαθητής που θέλει να μάθει αναγκάζεται να καταφεύγει στα φροντιστήρια. Στο τέλος όμως χαμένη είναι η μάθηση».

Ο υφυπουργός Παιδείας μάλιστα εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη, διότι η ΟΛΜΕ κήρυξε τρίωρες στάσεις εργασίας για τις 23, 24 και 25 Απριλίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ποια η αξιοπιστία της ΟΛΜΕ; Ο κ. Κοτσιφάκης με δικαιώνει ουσιαστικά, όταν την επαναστατική γυμναστική στην αρχή της χρονιάς με τις καταλήψεις, την εξαργυρώνει και είναι αυτή τη στιγμή υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Θ. Κοτσιφάκης από την πλευρά του σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Ο κ. Υφυπουργός Παιδείας φρόντισε για μία ακόμα φορά να επιδείξει το αυταρχικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής, σπεύδοντας να απειλήσει με πειθαρχικές διώξεις όσους εκπαιδευτικούς αρνηθούν να συμμετάσχουν στο «θέατρο» της αναπλήρωσης ωρών που χάθηκαν λόγω καταλήψεων, συμμετέχοντας στις στάσεις εργασίας που έχουν κηρύξει η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ. Αντί να απολογείται το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση που ακόμα και σήμερα υπάρχουν κενά σε μαθήματα, αντί να απολογείται για τα κενά εκπαιδευτικών σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αντί να απολογείται για το γεγονός ότι στα ΕΠΑΛ οι μαθητές διδάχθηκαν ελάχιστες ώρες ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, τολμά να αμφισβητεί ευθέως το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία και στον συνδικαλιστικό αγώνα».

Διαβάστε σχετικά: Η λίστα των 500 σχολείων που ανοίγουν Τετάρτη του Πάσχα λόγω… καταλήψεων!

The post Σ. Κεδίκογλου: Από πειθαρχικό θα περάσουν οι καθηγητές που δεν θα εμφανιστούν αύριο στα σχολεία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα