Ρούσεβα: «Αν μου πάρουν τα παιδιά μου θα αυτοκτονήσω»

Η Σάσα Ρούσεβα απειλεί να αυτοκτονήσει αν οι αρχές της πάρουν τα παιδιά της.

Η μητέρα της μικρής Μαρίας, που κινδυνεύει να χάσει τα πέντε από τα επτά παιδιά της λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης στο Νικολάεβο δηλώνει σε Βουλγαρική κάμερα ότι δεν θα το αντέξει την απώλεια των παιδιών της.

«Εγώ χωρίς τα παιδιά μου δεν μπορώ να ζήσω. Αν μου τα πάρουν, θα αυτοκτονήσω. Θα πάρω ένα σχοινί, θα πάω στο δάσος και θα κρεμαστώ».

Οι κάμερες βρήκαν την Ρούσεβα να ψάχνει για νέο σπίτι στο χωριό Έλχοβο, καθώς όπως είπε: «καλοί άνθρωποι μας υποσχέθηκαν ότι

θα μας αγοράσουν ώστε να μπορέσουμε να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας όπως πρέπει».

Το αρμόδιο τμήμα «Προστασίας του Παιδιού» της Δημόσιας Αρχής Κοινωνικής Υποστήριξης της Βουλγαρίας έχει προτείνει στην μητέρα να μετακομίσει με τα δύο μικρότερα παιδιά της σε κοινωνικό ίδρυμα, αλλά τα υπόλοιπα πέντε παιδιά θα δοθούν σε ανάδοχες οικογένειες.

Οι Ρομά στο χωριά έχουν τεθεί σε συναγερμό, καθώς πιστεύουν ότι οι αρχές προσπαθούν να στήσουν παγίδα στην οικογένεια, ώστε να πάρουν τα παιδιά.

Η Κοινωνική Υπηρεσία είχε συντάξει μια γραπτή επιστολή, με την οποία καλούσε το ζευγάρι να προσέλθει στα γραφεία χωρίς τα παιδιά τους, κάτι που θεωρήθηκε ύποπτο από τον οικισμό.

Αποτέλεσμα ήταν οι Ρομά στο Νικολάεβο να συγκεντρωθούν μπροστά από το σπίτι της οικογένειας Ρούσεφ για να προστατέψουν τα παιδιά.

The post Ρούσεβα: «Αν μου πάρουν τα παιδιά μου θα αυτοκτονήσω» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα