Ρουμπινί: «Αγοράστε μετοχές όσο προλαβαίνετε»

Συμβουλή με ημερομηνία λήξης προς τους αγοραστές προτείνει ο οικονομολόγος Νούριελ Ρουμπινί ο οποίος είναι γνωστός για τις απαισιόδοξες του προβλέψεις, καθώς προτρέπει τους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές.

Oπως επεσήμανε ο κ. Ρουμπινί – ο οποίος είναι γνωστός και με το ψευδώνυμο Dr. Doom-, οι τιμές των μετοχών θα ανακάμψουν τα επόμενα δυο χρόνια καθώς η Federal Reserve διατηρεί τα μέτρα στήριξης της ρευστότητας της οικονομίας, υποστηρίζει το CNN.

Ωστόσο, ο Ρουμπινί προειδοποιεί ότι η «Ημέρα της Κρίσης» για τους αγοραστές μετά από δύο έτη.

Οι αρνητικές του όμως προβλέψεις συνεχίζονται, καθώς όπως αναφέρει η Federal Reserve δημιουργεί τα ίδια προβλήματα που οδήγησαν στην κρίση του 2008 με το να διατηρεί τα επιτόκια κοντά σε μηδενικά επίπεδα. «Δημιουργούν μια τεράστια απάτη», δήλωσε ο Ρουμπινί τη Δευτέρα στο πλαίσιο συνεδρίου του Ινστιτούτου Milken, ενώ ως παράδειγμα «φούσκας» ανέφερε την αγορά των «junk» ομολόγων, αναφέρει το capital.

Τέλος, υποστηρίζει πως η Ευρώπη παραμένει η μεγαλύτερη απειλή ή το μεγαλύτερο λεγόμενο «tail risk» και σύμφωνα με δηλώσεις του είναι ξεκάθαρο ότι η ύφεση έχει μετακινηθεί από τη λεγόμενη περιφέρεια της Ευρώπης, δηλαδή την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία προς τον ευρωπαϊκό «πυρήνα», με την Γερμανία όπως υποστηρίζει να επιδεικνύει σχετική ανοσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα