Πτώση στα έσοδα σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων υποστηρίζει ότι ο στόχος για 16 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις και 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε άμεσα έσοδα για το 2012 είναι ανέφικτος σύμφωνα με τα στοιχεία από τους πρώτους μήνες του έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα αποτελέσματα του πρώτου διμήνου, δείχνουν ότι η πτώση στα έσοδα άγγιξε το 44,7% ή 70,4 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Επίσης σημαντική είναι η κάμψη και στις αφίξεις το πρώτο τρίμηνο

και ξεπερνά το 8,8%, σε ετήσια βάση.

Η πτώση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί στο ίδιο περίπου επίπεδο για το πρώτο τετράμηνο του έτους, σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, με δεδομένο ότι τα αναγκαία μέτρα και οι διαρθρωτικές αλλαγές σε μεγάλο βαθμό δεν εφαρμόσθηκαν, ενώ η οικονομική κρίση στην Ευρώπη επιδεινώθηκε.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύνδεσμος κρίνει θετικά ότι οι πρόεδροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος ανακοίνωσαν ως μέρος του προγράμματος των κομμάτων τους, χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο και επαναφορά του ΦΠΑ της εστίασης στο 13%, μέτρα που βρίσκονται, μεταξύ άλλων, στον πυρήνα της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας του εγχώριου τουριστικού προϊόντος.

«Μία χώρα, όπως η Ελλάδα, που ζει από τον τουρισμό, δεν μπορεί παρά να διατηρεί τον ΦΠΑ στο τουριστικό της προϊόν σε επίπεδα παρόμοια με αυτά των ανταγωνιστών της, δηλαδή της τάξης του 5% - 8%», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Α.Ανδρεάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα