Απάτη με «μαϊμού» πνευμονοπαθείς εξετάζει ο ΣΔΟΕ

Νέα απάτη πολλών εκατομμυρίων ανακάλυψε το ΣΔΟΕ στην περιοχή της Πελοποννήσου με πλασματικές υπενοικιάσεις συσκευών παροχής οξυγόνου στην οποία φαίνεται να συμμετέχουν ιατροί, στελέχη ιδιωτικής εταιρείας και πολλοί ιδιώτες.

Συγκεκριμένα, έπειτα από πολυήμερη έρευνα στελεχών του ΣΔΟΕ στην Μεσσηνία και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, προέκυψε ότι επί τουλάχιστον έξι χρόνια είχε στηθεί μία «επιχείρηση» είσπραξης

μεγάλων ποσών από ασφαλιστικά ταμεία για την χρήση ειδικών συσκευών για πνευμονοπάθεια. Όπως προέκυψε από τον έλεγχο, γιατροί νοσοκομείων έδιναν αμφίβολης γνησιότητας γνωματεύσεις για πνευμονοπάθειες, σε εκατοντάδες ιδιώτες.

Σύμφωνα με τη νόμιμη διαδικασία αυτές οι γνωματεύσεις έπρεπε να δίνονται μετά από επίσκεψη των ασθενών σε τοπικά νοσοκομεία και κυρίως στα εξωτερικά ιατρεία. Ομως ο έλεγχος του ΣΔΟΕ κατέδειξε ότι μόνο στο 5% των περιπτώσεων υπήρξε επίσκεψη των ιδιωτών σε νοσοκομεία και εντοπίσθηκαν σχετικές καταγραφές στα αρχεία των εξωτερικών ιατρείων κλπ. Ολες οι άλλες γνωματεύσεις - ποσοστό 95% - φαίνεται να υπογράφονται από νοσοκομειακούς ιατρούς χωρίς ουδείς να γνωρίζει ή να μπορεί να διασταυρώσει αν οι ιδιώτες έπασχαν από κάποιο πνευμονολογικό νόσημα.

Στη συνέχεια οι «πνευμονοπαθείς» φαίνεται να κατευθύνονταν μαζικά σε συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία για την ενοικίαση συσκευών παροχής οξυγόνου. Ολοι αυτοί οι «ασθενείς», στη συνέχεια, υπέγραφαν εξουσιοδοτήσεις στους υπευθύνους της εταιρείας προκειμένου να εισπράττουν αυτοί τα αναλογούντα χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία για την υπενοικίαση των συσκευών οξυγόνου.

Σύμφωνα με στελέχη του ΣΔΟΕ «μόλις τις τελευταίες ημέρες ο ΟΓΑ ετοιμαζόταν να καταβάλει 200.000 ευρώ για συσκευές παροχής οξυγόνου και μπλοκάραμε τη σχετική διαδικασία την τελευταία στιγμή».

Keywords
Τυχαία Θέματα