Προθεσμία πήραν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία

Δεκτό έγινε το αίτημα που έκαναν οι 12 εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για προθεσμία, μετά τα χθεσινά πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η δίκη θα διεξαχθεί στις 9 το πρωί της Δευτέρας.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος τους σε βαθμό πλημμελήματος για τα αδικήματα της αντίστασης κατά της αρχής, απρόκλητης διακεκριμένης φθοράς, απόπειρας απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Μετά

την άσκηση δίωξης οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και οδηγήθηκαν εν μέσω χειροκροτημάτων στο αυτόφωρο, από όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για τη δίκη τους.

Σε δηλώσεις της στη δημόσια ραδιοφωνία, η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σχολίασε ότι «το πρωτοφανές είναι πως υπάρχουν άνθρωποι αφημένοι κυριολεκτικά στο έλεος, απλήρωτοι, χωρίς καμία διασφάλιση του μέλλοντος και με αποφάσεις που εκφράζουν πλήρη ευθύνη κυβερνήσεων». Κληθείσα εξάλλου να σχολιάσει τη συμπεριφορά των διαδηλωτών στο ΥΕΘΑ, απάντησε: «Οι εργαζόμενοι φτάνουν σε ένα σημείο απόγνωσης. Τι μπορούν να κάνουν; Τι να σας πω; Τουλάχιστον, δεν μπορώ να πω -δεν έχω στοιχεία- ότι είχαν αποφασίσει -είτε γίνει, είτε όχι το ραντεβού- να κάνουν κατάληψη στο υπουργείο Αμυνας», αλλά «οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα