Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο

Ισχυρή άνοδο σημειώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με μοχλό τον τραπεζικό κλάδο μετά τις πληροφορίες για επικείμενο «γάμο» μεταξύ Εθνικής Τράπεζας και Eurobank.
Οι δύο τράπεζες αναμένεται εντός της ημέρας να εκδώσουν ανακοίνωση, στην οποία θα επιβεβαιώνουν ότι βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις

για το ενδεχόμενο συγχώνευσής τους.
«Υπάρχει μια εντεινόμενη δυναμική στην αγορά με τις διεργασίες στον τραπεζικό κλάδο να συμβάλλουν θετικά στο κλίμα. Παράλληλα, οι θετικές εξελίξεις στον ευρύτερο επιχειρηματικό χώρο κρατούν την αισιοδοξία των επενδυτών σε υψηλά επίπεδα», σχολίασε αναλυτής.
Αυτή την ώρα (12:36), ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 2,97% στις 813,53 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 35,47 εκατομμύρια ευρώ.
Σε θετικό έδαφος κινείται και η συντριπτική πλειονότητα των επιμέρους κλαδικών δεικτών, με επικεφαλής τις Τράπεζες που καταγράφουν κέρδη σχεδόν 7%.
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Χ.Α. αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank, από σήμερα 5 Οκτωβρίου και έως ότου οι δύο τράπεζες ενημερώσουν επαρκώς το επενδυτικό κοινό σχετικά με ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Η μετοχή της Eurobank βρέθηκε νωρίτερα να ενισχύεται έως 9%, ενώ κέρδη άνω του 5% κατέγραφε και ο τίτλος της ΕΤΕ. Πριν την αναστολή διαπραγμάτευσης η μετοχή της Εθνικής βρισκόταν στα 2,10 ευρώ με άνοδο 4,48%, ενώ είχαν διακινηθεί 2.210.310 μετοχές. Η μετοχή της Eurobank σημείωνε άνοδο 5,50%, στα 1,15 ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 1.493.251 μετοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα