Προσοχή στο πένθος: Προκαλεί καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό

Ακόμη και σε θάνατο μπορεί να οδηγήσει η στεναχώρια λόγω απώλειας αγαπημένων προσώπων και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, η θλίψη που αισθάνεται κανείς όταν χάνει κάποιον δικό του άνθρωπο μπορεί να του προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς διπλασιάζει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού, όπως διαπίστωσαν επιστήμονες του Πανεπιστήμιου του Λονδίνου St George’s.

Το αποτέλεσμα του στρες που βιώνει κανείς σε τέτοιες περιπτώσεις σε συνδυασμό

με τον κίνδυνο που είναι πολύ μεγαλύτερος κατά τον πρώτο μήνα του πένθους, εμφανίζουν σε σχεδόν καθημερινή βάση τα εξής συμπτώματα: έλλειψη ύπνου και όρεξης.

Τα συμπτώματα αυτά όμως καταστέλλουν το ανοσοποιητικό, φέρνοντας στην επιφάνεια προβλήματα που υπάρχουν αλλά δεν έχουν εκδηλωθεί ή προκαλώντας άλλα, όπως είναι το εγκεφαλικό, σύμφωνα με την επιστημονική έκθεση.

Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε με συνολικά 30.000 Βρετανούς, όπου οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος μειώνεται μετά τον πρώτο μήνα.

Παρόλα αυτά, επισημαίνουν ότι το «σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς» είναι πολύ πιο σοβαρό από ό,τι πίστευαν μέχρι σήμερα, καθώς αρκετά από τα άτομα που βιώνουν αυτήν την κατάσταση ξεχνούν να πάρουν τα φάρμακά τους, ενώ ακόμη και εάν το θυμούνται, η θεραπεία που ακολουθούν τούς είναι αδιάφορη.

Για το ίδιο θέμα έχουν γίνει και στο παρελθόν παρόμοιες μελέτες που δείχνουν ότι η θλίψη και το πένθος οδηγούν σε αρκετά προβλήματα, όπως μεταβολές στην πίεση, στα επίπεδα τω ορμονών, στον κίνδυνο θρόμβωσης και στον έλεγχο του καρδιακού ρυθμού.

Όλα τα παραπάνω ενισχύουν όπως είναι φυσικό τον κίνδυνο της καρδιακής προσβολής και του εγκεφαλικού, καθώς και η ξαφνική διακοπή των φαρμάκων, ακόμη και εάν αυτή γίνει για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

The post Προσοχή στο πένθος: Προκαλεί καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα