«Πράσινο φως» στο Ερρίκος Ντυνάν από τον Άδωνι Γεωργιάδη!

Συνεχίζεται η προσπάθεια του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, να την ανάκαμψη του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.

Έχουν περάσει δέκα μέρες από την υπογραφή του τριμερούς μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δ.Σ. του ιδρύματος, της Τράπεζας Πειραιώς και του υπουργείου Υγείας και με απόφαση του κ. Γεωργιάδη εκδόθηκε βεβαίωση καλής λειτουργίας του νοσοκομείου στην οποία περιλαμβάνονται αναλυτικές παρουσιάσεις των τμημάτων και των εργαστηρίων του.

Μετά από αυτή την εξέλιξη το προσφέρεται η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων του νοσηλευτικού ιδρύματος με τον ΕΟΠΥΥ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, που θα του επιτρέψουν να μπει στο πεδίο της νοσοκομειακής περίθαλψης, των διαγνωστικών εξετάσεων και των ιατρικών επισκέψεων και συνεπώς να έχει ξανά έσοδα.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση επιστημονικός διευθυντής ορίστηκε ο κ. Σπύρος Μουτάφης και διοικητικός διευθυντής ο κ. Αντώνης Πετμεζάς.

Οι επεμβάσεις που διενεργούνται στο Ερρίκος Ντυνάν

Ο κ. Γεωργιάδη, το νοσηλευτικό ίδρυμα «Ερρίκος Ντυνάν» πληροί τις προϋποθέσεις που καθορίζονται από το Προεδρικό Διάταγμα 517/91 για τη διενέργεια καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων, καθώς και τις απαιτήσεις της υπ’ αριθμόν Α3γ/1696/92 Υπουργικής Απόφασης για τη διενέργεια αρθροπλαστικών επεμβάσεων ισχίου και γόνατος.

Ακόμα η υπ’ αριθμόν Υ4α/οικ.606/2009 Υ.Α. (ΦΕΚ 5/Β/09), υπογραμμίζει πως χορηγήθηκε άδεια λειτουργίας στη Μονάδα Μεταμόσχευσης Ιστών (κερατοειδούς), με επιστημονικά υπεύθυνο τον γιατρό κ. Γεώργιο Θεοδοσιάδη.

Το νοσοκομείο διαθέτει 110 κλίνες για παθολογικά περιστατικά και 246 κλίνες για χειρουργικά περιστατικά. Έχει επίσης Μονάδες Εντατικές Θεραπείας και Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, Τμήμα Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης καθώς και πλήρως εξοπλισμένα Εργαστήρια.

Διαβάστε ακόμη:

Σχέδιο διάσωσης του «Ερρίκος Ντυνάν» από την Τράπεζα Πειραιώς

The post «Πράσινο φως» στο Ερρίκος Ντυνάν από τον Άδωνι Γεωργιάδη! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα