Πού θα φτάσουν φέτος οι βάσεις

Λίγες μέρες απομένουν για να πέσει η αυλαία των Πανελληνίων (ολοκληρώνεται την ερχόμενη Παρασκευή με το μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας) και ήδη οι εκπαιδευτικοί αναλυτές «βλέπουν» τις Νομικές Σχολές να εκτοξεύοντας βάσει στα ύψη.

Από τα γραπτά των μαθημάτων της Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης μαρτυρούν την πτωτική πορεία που αναμένεται να ακολουθήσουν οι Οικονομικές Σχολές και η Πληροφορική.

Καθηγητές και εκπαιδευτικές ενώσεις επισημαίνουν την «αδικία» εις βάρος των υποψηφίων που επέλεξαν τη Θετική και την Τεχνολογική Κατεύθυνση, στους οποίους η Εξεταστική Επιτροπή

επεφύλαξε εξαιρετικά δύσκολα θέματα στην πλειονότητα των μαθημάτων.

Η Εξεταστική Επιτροπή «φιλοδώρησε» του μαθητές της Θεωρητικής Κατεύθυνσης, με βατά και κατανοητά θέματα που ευνοούν τις υψηλές βαθμολογίες, όπως και φαίνεται ότι έγινε από τα διορθωμένα γραπτά. Από πλευράς αυτό μεταφράζεται σε σημαντική άνοδο στις Νομικές Σχολές, αλλά και γενικότερα στα Τμήματα του πρώτου Επιστημονικού Πεδίου, με εξαίρεση τις Παιδαγωγικές, που πλέον δεν προσελκύουν το ενδιαφέρον των υποψηφίων. Εντελώς διαφορετική τροπή παίρνουν τα πράγματα για τα Τμήματα Πληροφορικής, της οικονομικές, τις Φυσικομαθηματικές και τις Πολυτεχνικές Σχολές, των οποίων οι βάσεις φαίνεται ότι θα πάρουν την κατιούσα.

Ειδικά στη Φυσική Κατεύθυνσης, οι εκπαιδευτικοί αναλυτές δεν διστάζουν να μιλήσουν για «Βατερλό» που θα παρασύρει προς τα κάτω τις βάσεις σε δεκάδες σχολές. Παρόλα αυτά, οι Ιατρικές Σχολές αναμένεται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων διατηρώντας, στα ίδια με πέρυσι, τις υψηλές βάσεις τους, καθώς μικρή μερίδα υποψηφίων κατάφερε, κόντρα στα εμπόδια της Εξεταστικής Επιτροπής, να πιάσει υψηλές βαθμολογίες.

Οι μαθητές της Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης αδικήθηκαν σε σχέση με τους συμμαθητές τους της Θεωρητικής .

Πηγή: Δημοκρατία

Keywords
Τυχαία Θέματα