Euroleague: Φάση της χρονιάς η τάπα του Χάινς στον Μίροτιτς!

Μέσα στην αγωνιστική χρονιά της Euroleague που ολοκληρώθηκε (2012-2013) παρακολουθήσαμε αρκετά Buzzer Beater καλάθια, δύσκολα εύστοχα σουτ και πολλά εντυπωσιακά καρφώματα, φάσεις και στιγμές που εκθειάζουν το μεγαλείο της επίθεσης στο μπάσκετ. Όμως, και μια καλή άμυνα μπορεί να προσφέρει θέαμα, αλλά και να καθορίσει αποτελέσματα σε μια αναμέτρηση.

Η Εuroleague, λοιπόν, γνωστοποίησε το βίντεο με τα «Season Top 10

Plays», δηλαδή τις δέκα καλύτερες και σημαντικότερες φάσεις της σεζόν που πέρασε, στην οποία αναδείχθηκε για δεύτερη σερί χρονιά Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός. Στην πρώτη θέση η διοργανώτρια αρχή επέλεξε ως την κορυφαία φάση της χρονιάς το επικό μπλοκ του Κάιλ Χάινς πάνω στον Νίκόλα Μίροτιτς στον αιφνιδιασμό. Μια φάση που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του τελικού του Final-Four, καθώς ουσιαστικά άλλαξε το μομέντουμ της αναμέτρησης. Στο 25ο λεπτό του παιχνιδιού, με τους Πειραιώτες να έχουν καταφέρει να γυρίσουν υπέρ τους το ματς, έχοντας το προβάδισμα με σκορ 50-46, η Ρεάλ Μαδρίτης αφού έκλεψε την μπάλα προσπάθησε να τελειώσει την φάση στην επίθεση με τον Νίκολα Μίροτιτς στο fast-break.

Ο Κροάτης φόργουορντ, όμως, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθεια του μειώνοντας σε 50-48, καθώς τον κυνήγησαν σαν… αρπακτικά οι Κάιλ Χάινς και Κώστας Παπανικολάου, “κατασπαράζοντας” τον στο τέλος. Ο Νίκολα Μίροτιτς προσπάθησε να καρφώσει, αλλά ο Αμερικανός σέντερ αξιοποιώντας τα γρήγορα πόδια του και το τεράστιο άλμα του, έκοψε πεντακάθαρα με εντυπωσιακό τρόπο τον παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης, “γκρεμίζοντας” τον στο παρκέ, με τον άτυχο Μίροτιτς να βλέπει ξαφνικά τον ουρανό… σφοντύλι.

Ακολούθως ο ταχύτατος Έισι Λο δεν έχασε χρόνο, έτρεξε… σφαίρα στον αιφνιδιασμό και τελείωσε την φάση με μπάσιμο, «γράφοντας» το 52-46 στον μεγάλο τελικό, με τον Ολυμπιακό πλέον να κάνει εκείνος κουμάντο στον αγώνα, κερδίζοντας στο τέλος το ματς και φυσικά το Πρωτάθλημα Ευρώπης. Μια εντυπωσιακή και τρομερή φάση, η οποία ξεσήκωσε το κοινό, μια σημαντική στιγμή που άλλαξε το μομέντουμ της αναμέτρησης, το κορυφαίο «Play» της χρονιάς σύμφωνα με την Euroleague, η μεγαλειώδης τάπα του Κάιλ Χάινς πάνω στον Νίκολα Μίροτιτς.

Πηγή: redplanet.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα