Πού σκόνταψε η δόση

Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, καθώς αναζητούνται 10 δις που θα μειώσουν το ελληνικό χρέος ώστε να καταστεί βιώσιμο το χρέος.


Σκληρά πολιτικά παιχνίδια παίζονται στην πλάτη της Ελλάδας εν όψει των γερμανικών και του πολιτικό κόστους της καγκελαρίου, καθώς η κα Μέρκελ

δυσκολεύεται να αναλάβει το κόστος που της αναλογεί για τη σωτηρία της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη τεθεί στο τραπέζι περίπου 32 δισ. που μειώνουν το έλλειμμα, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από το ελληνικό οικονομικό επιτελείο.

Ο αρχικός στόχος που είχε θέσει το ΔΝΤ το ελληνικό χρέος να φτάσει στο 120% του ΑΕΠ το 2020 θεωρείται πλέον άπιαστος και ο στόχος έχει προς το παρόν τεθεί στο 124% του ΑΕΠ.

Αν ληφθούν όλα τα μέτρα λιτότητας που έχουν συμφωνηθεί από τους εταίρους το χρέος φτάνει στο 128,2% του ΑΕΠ το 2020 και επομένως θα χρειαστούν νέα μέτρα ώστε το χρέος να πέσει στο 124%.

Ας σημειωθεί ότι η Τρόικα εκτιμά ότι το χρέος θα βρίσκεται στο 144% του ΑΕΠ το 2020 αν δεν ληφθεί κανένα μέτρο.

Ακόμη και στην πρόταση που έπεσε στο τραπέζι να μειωθούν τα επιτόκια των διμερών δανείων στην Ελλάδα δεν υπήρξε ομοφωνία μεταξύ των εταίρων. Οι άλλες χώρες της ευρωζώνης που έχουν επίσης ενταχθεί σε πρόγραμμα σωτηρίας διαφώνησαν και διαμαρτυρήθηκαν για διακριτική μεταχείριση της Ελλάδας εις βάρος τους.


Από την άλλη μεριά, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ευελπιστούν ότι τελικά θα ευρεθεί το ποσό των 8 δισ. ευρώ που απαιτούνται για να κλείσει η συμφωνία αφού θεωρείται μικρό σε σχέση με το όλο πακέτο και οι δανειστές θα διστάσουν να τινάξουν στον αέρα ολόκληρη τη συμφωνία.

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα