Άμεση λύση θα ζητήσει ο Σαμαράς

Μετά το σοκ στην Αθήνα από το ναυάγιο του Eurogroup, τα βλέμματα στρέφονται στην επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής.

Μετά τον εκνευρισμό της κυβέρνησης με την αδυναμία συμφωνίας ΔΝΤ και Ε.Ε. για μια οριστική λύση

στο ελληνικό πρόβλημα ο Πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει επιτακτικά το ελληνικό ζήτημα και τη βιωσιμότητα του χρέους ακόμα και σε κατ ιδίαν συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους, ώστε να επιτευχθεί συνολική συμφωνία στο νέο Eurogroup της Δευτέρας.


Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος εμφανίστηκε φανερά απογοητευμένος από τη μη επίτευξη συμφωνία την Τρίτη, θέτοντας όμως ξεκάθαρο το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της.


Βάσει της παραδοχής αυτής ο Πρωθυπουργός επιχείρησε να φέρει προ των ευθυνών τους τους δανειστές, καλώντας τους να σεβαστούν και αυτοί τις δεσμεύσεις τους.

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι από την επιτυχή έκβαση των διαβουλεύσεων δεν εξαρτάται μόνο το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και η σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης και σημείωσε πως «οι όποιες τεχνικές δυσκολίες στην εξεύρεση της τεχνικής λύσης, δε συγχωρούν καμία ολιγωρία ή καθυστέρηση».Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα