Πού κυμαίνονται οι άδειες ταξί

Αναμφίβολα τα τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί κάθετη πτώση στις τιμές των αδειών ταξί, κοντά και στο 80%, σε κάποιες περιπτώσεις, όπως αναφέρουν πολλά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία συμπεραίνουμε πως αυτή τη στιγμή, μια από τις ακριβότερες τιμές που μπορεί να συναντήσει κάποιος που ενδιαφέρεται να αγοράσει μια άδεια ταξί, μαζί με το όχημα, είναι η τιμή των 60.000 ευρώ.

Πριν από ένα με δύο χρόνια η μέση τιμή μιας άδειας ταξί

έφτανε, ή ξεπερνούσε, πάλι σε κάποιες περιπτώσεις, τις 200.000. Σήμερα όμως αφ’ ενός μεν η οικονομική συγκυρία κι η έλλειψη ρευστού, αφ’ ετέρου δε οι εργασιακές συνθήκες του κλάδου και το πραγματικά πλέον «δύσκολο» μεροκάματο, ρίχνουν τη μέση τιμή της άδειας στις 60, ή ακόμα και στις 50 χιλιάδες ευρώ, μαζί με το αυτοκίνητο.

Στην επαρχία οι τιμές καταγράφονται ακόμη πιο χαμηλές, όπως συνήθως πιο χαμηλό είναι και το ημερήσιο κέρδος ενός οδηγού ή ιδιοκτήτη. Δεν είναι όμως λίγοι πλέον οι «νεοεισερχόμενοι» στον συγκεκριμένο κλάδο, τόσο στην επαρχία όσο και στα αστικά κέντρα.

Παρ’ όλα αυτά, αν κάποιος θέλει και ενδιαφέρεται να προχωρήσει στην αγορά μιας άδειας ταξί, θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι θα συναντήσει περιπτώσεις ιδιοκτητών, οι οποίοι προτιμούν να κρατήσουν στο όνομά τους τις άδειες, παρά να τις πουλήσουν σε τιμές πολύ μικρότερες από αυτές στις οποίες τις είχαν αγοράσει.

Keywords
Αναζητήσεις
που και πως αγοραζω αδεια ταξι, αδειεσ.ταξι.επαρχειασ
Τυχαία Θέματα