Θετικά βλέπει η Λαγκάρντ τα “ευέλικτα” προγράμματα

«Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να βοηθήσει τις χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα και αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει και τη χρηματοδότηση», δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι τα προγράμματα διάσωσης για τις χώρες αυτές θα πρέπει να είναι «ευέλικτα».

«Από την μεριά του Ταμείου, αυτό το βλέπουμε ευνοϊκά θεωρώντας ότι θα πρέπει να γίνει όσο πιο έγκαιρα και ευέλικτα γίνεται», πρόσθεσε η κ. Λαγκάρντ, σημειώνοντας πως «Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναγνωρίσει τις τεράστιες

προσπάθειες που καταβάλουν οι χώρες αυτές και να τους διαθέσουν τη στήριξη που χρειάζονται και αυτό περιλαμβάνει και τη χρηματοδότηση»

Στάθηκε, επίσης, στο γεγονός ότι η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει σημαντικούς κινδύνους, σημειώνοντας ότι η αβεβαιότητα για τις πολιτικές εξελίξεις πιέζει προς τα κάτω την ανάπτυξη.

«Αυτό σημαίνει επιβράδυνση του ρυθμού δημοσιονομικής λιτότητας σε ορισμένες χώρες, εστιάζοντας σε μέτρα αντί για στόχους, εξισορροπώντας τους δύο βασικούς στόχους, λιτότητα και ανάπτυξη. Πιστεύουμε ότι τα δύο μπορούν να συμφιλιωθούν και το ένα δεν θα πρέπει να αποκλείει το άλλο», κατέληξε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα