Πως θα υποδεχτούν μεγάλες πόλεις τη νέα χρονιά- Αναλυτικό πρόγραμμα

Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη βάζουν τα «γιορτινά» τους

Έχουν ήδη ξεκινήσει οι εορταστικές εκδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις, με αποκορύφωνα την αντίστροφη μέτρηση για την υποδοχή της νέας χρονιάς. Στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλατεία Βαρβακείου μέχρι την Ερμού και το Κολωνάκι, παρέες μουσικών και

θεατρίνων, θα ξαφνιάσουν ευχάριστα τους περαστικούς, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων. Μέχρι τα μεσάνυχτα οι δρόμοι της θα πλημμυρίσουν με μελωδίες από τις ορχήστρες του Δήμου Αθηναίων, ενώ οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στην κεντρική σκηνή του πεζόδρομου Αποστόλου Παύλου με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, τη Γιώτα Νέγκα και τον Γεράσιμο Ανδρέατο κάτω από την Ακρόπολη. Πλήθος εκδηλώσεων και στον Πειραιά, σε κάθε γωνιά του. Στην Πλατεία Κοραή, στη Πλατεία Κανάρι και στο Πάρκο Δηλαβέρι. Ενώ παραδοσιακά το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας θα υποδεχτεί με ιδιαίτερο τρόπο και το πρώτο πλοίο που θα μπει στο λιμάνι στις αρχές της νέας χρονιάς. Τέλος στη συμπρωτεύουσα η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης παίζει πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, ενώ από τις 10 το βράδυ θα ξεκινήσει ένα ξέφρενο πάρτυ, στην Αποθήκη Γ’, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης μιας και είναι «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας» για το 2014.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων:

ΜΕΤΡΟ Κεραμικού
17.00 Felino Tango

Διαδρομή
Ερμού (Μοναστηράκι- Σύνταγμα)

18:00 Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων

Πλατεία Συντάγματος
20.00 Χορωδία Δήμου Αθηναίων
21.00 Stringless (φωνητικό σχήμα- a capella)

Πεζόδρομος Ερμού (Θησείο)
20.00 Big Band Δήμου Αθηναίων & ο Μίμης Πλέσσας
21.00 Mode Plagal (Jazz-Fusion)

Πεζόδρομος Δ. Αρεοπαγίτου
20.00 Encardia
21.00 Muchatrela

Διαδρομή
22:00 Σύνολο κρουστών «Ηχόδραση» Νίκου Τουλιάτου σε μουσική πορεία από την

Δ. Αρεοπαγίτου προς την Κεντρική Σκηνή
22.00 Σύνολο κρουστών Batuca σε μουσική πορεία από την Ερμού μέχρι την Κεντρική Σκηνή

Κεντρική Σκηνή Θησείο
22.20 Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων
Σολίστ: Μ. Ψύρρας, Λ. Μεσσήνη, Ελένη Πέτα και Βασίλης Λέκκας

Εντυπωσιακές διασκευές από Stringless

Υποδοχή του Νέου Έτους με πυροτεχνήματα, υπό τους ήχους των κρουστών της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων και των υπόλοιπων ομάδων κρουστών, ταυτόχρονα με τα κάλαντα από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες .

00.05 Νίκος Πορτοκάλογλου

01.00 Γιώτα Νέγκα και Γεράσιμος Ανδρεάτος

Σκηνοθετημένα happenings με τη μορφή μικρών αναπάντεχων συμβάντων από τη Θεατρική ομάδα Άντωση.
Πολλές δράσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία της Καλαμαριάς, στο πάρκο της Ελπίδας στον Εύοσμο, όπως και στην πλατεία Αριστοτέλους.

Θεσσαλονίκη:

Με ένα ξέφρενο πάρτι στις 31 Δεκεμβρίου στην Αποθήκη Γ’, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, θα γιορτάσει η συμπρωτεύουσα τη νέα χρονιά, μιας και είναι «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας» για το 2014. Μετά τις 10 το βράδυ το πάρτι θα ξεκινήσει!
Το πάρτι θα μεταδίδεται ζωντανά από τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης.

Θα εμφανιστούν γνωστά γκρουπ της νεανικής μουσικής σκηνής της Θεσσαλονίκης, ενώ δημοφιλείς DJ από τα πιο πολυσύχναστα μπαρ και ραδιόφωνα της πόλης θα ντύσουν με τις μουσικές επιλογές τους την εορταστική βραδιά. Ανάμεσά τους οι: 12ος Πίθηκος, BAILDSA, Γιάννης Νάστας από τους Xaxakes, The Speakeasies swing Band, Paranaoue, DJ Hot Like Peppa, DJ Larry Skg, DJ Ison και όσοι DJ θα έρθουν να πουν Χρόνια Πολλά και να υποδεχτούν το 2014.

The post Πως θα υποδεχτούν μεγάλες πόλεις τη νέα χρονιά- Αναλυτικό πρόγραμμα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα