Ποιος είναι ο διάδοχος του Ερντογάν; (ΦΩΤΟ)

Ο Νουμάν Κουρτουλμούς «φωτογραφίζεται» ως ο διάδοχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ηγεσία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Στον τουρκικό Τύπο γράφεται πως ο Κουρτουλμούς θα γίνει πρωθυπουργός σε περίπτωση που ο Ερντογάν μεταπηδήσει στην προεδρία της Τουρκίας .

Απόδειξη της μεγάλης εκτίμησης που του έχει ο Ερντογάν και τον δρομολογεί προς την κατεύθυνση αυτή , είναι πως παρόλο που στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης εντάχθηκε μόλις πριν από έναν χρόνο, βρέθηκε στις συνομιλίες του τούρκου πρωθυπουργού με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Επίσης σε όλα τα ταξίδια του Ερντογάν βρίσκεται

δίπλα του. Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Zaman ηδη τον έχει ανακηρύξει ως διάδοχο. O αρθρογράφος της εφημερίδας, Χουσεϊν Γκιουλέρτζε δήλωσε πως ήδη έχουν ληφθεί η αποφάσεις.

Παράλληλα παρόμοια δήλωση έκανε ο πρόεδρος του Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεάλ Κιλιτσντάρογλου ο οποίο τόνισε πως «ο Κουρτουλμούς είναι ο διάδοχος του Ερντογάν».

Ο Κουρτουλμούς είναι και αυτός «πολιτικό παιδί» του Νετζμετίν Ερμπακάν όπως ο Ερντογάν. Όμως όταν ο τούρκος πρωθυπουργός το 2001 ίδρυε το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης δεν τον ακολούθησε. Αργότερ ίδρυσε το Ηas Partı( Kόμμα της Φωνής του Λαού) το οποίο εξέφραζε μια εκσυγχρονιστική μορφή ισλαμικού κόμματος.

Ο 54χρονος Κουρτουλμούς έχει κάνει μεταπτυχιακό στις ΗΠΑ είχε και ακαδημαϊκή καριέρα για 3 χρόνια εκεί έχει διδάξει στο πανεπιστήμιο Cornell στις ΗΠΑ. Παράλληλα έχει ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα και στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.

Το 2012 αποφάσισε να κλείσει το Κόμμα του το οποίο είχε ιδρύσει το 2010 και με τα στελέχη του εντάχθηκε στο AKP του Ερντογάν και αμέσως ορίστηκε αντιπρόεδρος του Κόμματος! Και λίγους μήνες μετά έκατσε στο ίδιο τραπέζι της συνάντησης του Ομπάμα με τον Ερντογάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα