Η κυβέρνηση θεωρεί σίγουρη την προσφορά της Gazprom-Παράταση για τη ΔΕΠΑ

Μικρή παράταση για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τη ΔΕΠΑ έδωσε τo Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Η κυβέρνηση περιμένει πλέον με σιγουριά προσφορά από την Gazprom, ενώ διαρρέεται πως ο ρωσικός κολοσσός υπόσχεται ακόμη και φθηνότερο φυσικό αέριο.

Τρεις, το πολύ τέσσερις, ημέρες θα είναι η παράταση από το ΤΑΙΠΕΔ για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών

για τη ΔΕΠΑ, σύμφωνα και με δημοσίευμα από την Καθημερινή.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι έχει κλειδώσει η υποβολή προσφοράς από την Gazprom, ιδίως μετά το χθεσινό τετ α τετ του Πρωθυπουργού με το ”αφεντικό” του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν η Gazprom υποσχέθηκε ακόμη και φθηνότερο φυσικό αέριο με τα εξής ανταλλάγματα:

- Μειώνεται από το 20% στο 10% της προσφοράς η εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης, με ρητή πρόβλεψη πως δεν θα καταπέσει εαν δεν ολοκληρωθεί το deal χωρίς να φταίει η Gazprom.Δηλαδή πολύ απλά εαν η Επιρτοπή Ανταγωνισμού της Κομισιόν χαλάσει την συμφωνία τότε η Gazprom δεν θα πληρώσει τίποτα και θα πάρει πίσω την εγγυητική

- Ρυθμίζονται τα χρέη των ηλεκτροπαραγωγών προς τη ΔΕΠΑ με δέσμευση από την κυβέρνηση για εφαρμογή πλάνου που θα μηδενίζει τα χρέη μέχρι το τέλος του 2014

Keywords
Τυχαία Θέματα