Ποιους χαρακτηρίζει «σπεκουλαδόρους» και «πρόθυμους ηλίθιους» ο Γιάννης Στουρνάρας;

Λάβρος κατά όσων ποντάρουν την έξοδο της χώρας από το ευρώ εμφανίστηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Παράλληλα τους χαρακτήρισε«σπεκουλαδόρους» και «πρόθυμους ηλίθιους» ενώ επεσήμανε πως «πιστεύω βαθύτατα, από την καρδιά μου, ότι ο λογαριασμός βγαίνει. Να έχετε ελπίδα! Ο λογαριασμός βγαίνει αρκεί να το πιστέψουμε. Έχουμε κάνει τεράστιες προσπάθειες

για την εξισορρόπηση της οικονομίας».

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης των Κρατικών Λαχείων υποστήριξε ότι «οι υγιείς δυνάμεις του κόσμου θέλουν να σωθούμε και γι’ αυτό υπάρχει αυτό το τεράστιο πρόγραμμα σωτηρίας. Όχι με απεχθείς όρους αλλά με χαμηλά επιτόκια και κάνουμε προσπάθειες για να ελαφρύνουμε κι άλλο τους όρους».

Πρόσθεσε, όμως, ότι εκείνοι που επιθυμούν την καταστροφή της χώρας είναι «οι σπεκουλαδόροι που σορτάρουν και ποντάρουν στην αποτυχία του ευρώ ή – για να χρησιμοποιήσω μια φράση του Λένιν – οι πρόθυμοι ηλίθιοι».

Πέραν αυτών, ο υπουργός απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση δεν πατάσσει την φοροδιαφυγή και προστατεύει τον μεγάλο πλούτο είπε: «Στο χρόνο που είμαστε κυβέρνηση πόσοι επώνυμοι μπήκαν φυλακή; Λυπάμαι που το λέω όπως λυπάμαι που υπάρχουν 18.000 οφ σορ εταιρίες, αριθμός με ηθική διάσταση. Εμείς θα προσπαθήσουμε να μην αφήσουμε τίποτα όρθιο στον χώρο των οφ σόρ εταιριών. Χρειαζόμαστε ελεγκτές στο ΣΔΟΕ γι αυτό και πήραμε 5.000 ελεγκτές που έκοβαν παράολα σε γκισέ και τους βάλαμε στους δρόμους να κόβουν πρόστιμα και να κάνουν ελέγχους».

Τέλος, αναφορικά με την σύμβαση παραχώρησης, είπε μεταξύ άλλων ότι «η σύμβαση εκφράζει την πρόθεση της κυβέρνησης για υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων» ενώ υποστήριξε ότι «συνολικά στην 12ετία θα δοθούν 500 εκατ. ευρώ για κοινωνικές πολιτικές».

Keywords
Τυχαία Θέματα